Вчора Вінницький апеляційний суд  розглядав скаргу адвокатів Петра Бровка, який є мером Могилева-Подільського. Вони не погодились із рішенням суду першої інстанції, який обрав йому домашній арешт та відсторонив від роботи. Просили відпустити свого підзахисного під особисте зобов’язання.

Як повідомили у прес-службі. В результаті апеляційну скаргу не задовольнили. Голова Могилів-Подільського Петро Бровко таки перебуватиме під домашнім арештом з 23-ої до 6-ої години. Також колегія суддів погодилася з рішенням першої інстанції, яким міського голову відсторонено від посади до 8 квітня, поки триватиме досудове розслідування.

Нагадаємо, кілька тижнів тому обласні правоохоронці разом з управлінням захисту економіки вручили підозру у хабарництві меру Могилева-Подільського Петру Бровку. За їхньою інформацією, будучи у змові із керівником земельного відділу Миколою Громчевським, він вимагав від потенційного забудовника багатоквартирного будинку 15 тисяч доларів за оформлення документів з передачі у власність земельної ділянки площею 0,3 га. Петро Бровко вину не визнає і називає це провокацією перед виборами.

Віталіна Володимирова