Захід провів дідусь поетеси Володимир Бевз. Члени літературного гуртка «Весняна памолодь» прочитали вірші талановито дівчинки та мали змогу дізнатись усі подробиці її творчого життя.

– Дівчинка була не тільки талановита, але й дуже працьовита. Незважаючи на хворобу, писала вірші, оповідання, казки, любила фотографувати, досліджувати природу. За свої 15 років юна поетеса залишила помітний слід в історії української літератури: видала 5 збірок поетичних та прозових творів, які друкувалися в газетах та журналах. Вона була багаторазовою переможницею Всеукраїнських та Міжнародних літературних конкурсів, предметних олімпіад. У її портфоліо більше 50 грамот, дипломів, подяк, сертифікатів. У 2015 році Олександру Бурбело було посмертно включено до Національної спілки письменників України. Творчі доробки поетеси внесено до шкільної програми з української літератури. З 2016р. у місті Вінниці започатковано літературно-мистецьку премію ім. О. Бурбело «Струна на арфі України», -розповіли в управління освіти Хмільницької міської ради. – Композитори Ігор Шуберт та Сергій Брайлян написали понад 30 пісень на слова поетеси. Більшість її творів присвячені рідній Україні, українській мові та важливим історичним подіям.

Додамо, що батьки Олександри Бурбело свого часу служили у батальйоні “Айдар”. Нині займаються волонтерством та викладацькою діяльністю.

Валентина Лісова