Чергова 37 сесія  Вінницької обласної ради почалася традиційно з гучних заяв.  Спочатку до трибуни вийшли депутати від фракції “Батьківщина на чолі з головою обласної організації Людмилою Щербаківською та народним депутатом  від “Батьківщини” Олексієм Рябчиним. Вони запропонували  внести на розгляд питання щодо ухвалення звернення депутатів до Верховної Ради щодо створення тимчасової слідчої комісії і початку процедури імпічменту президента Порошенка.

Олексій Рябчин нагадав про великий корупційний  скандал, котрий стався  минулого тижня, щодо корупції у армії і «заробітку на крові», і запропонував підтримати це звернення.

Негайно після цього звернення прозвучало  інше — від депутатів  фракції “БПП-Солідарність”.  Від імені всіх голова фракції Олександр Крученюк запропонував  провести розслідування  факту, оприлюдненого  журналістом Максимом Опанасенком: “Двоє жителів села Івча Літинського району зробили внести до фонду партії “Батьківщина” по 150 тисяч гривень. За словами цих чоловіків, вони навіть не знали, що є “благодійниками”. Тепер ці люди не зможуть отримувати субсидії і допомоги. Прошу розібратися з цим фактом».

На це Людмила Щербаківська відповіла повідомленням про “репресії”: «Це конвульсії вашої влади і вашого президента, який торгує на крові. У Літині на наших людей невідомі чинять тиск, пропонують по телефону представникам «Батьківщини» відвідати приміщення школи №1. Щоб там провести бесіди з нашими партійцями. Хто ці невідомі? Звідки у них номера телефонів наших людей?”

Після цього  виступали й інші депутати, вимагали чесних та прозорих виборів.

Не вистачало тільки маленької іскорки, котра б призвела до вибуху. Дуже вчасно втрутився у дискусію голова облдержадміністрації Валерій Коровій і спільно з головою обласної ради Анатолієм Олійником конфлікту вдалося уникнути. Між тим, пропозиція щодо розгляду заяви від облради про  імпічмент президенту не знайшла підтримки. “За” включення його до порядку денного проголосувало  всього 19 депутатів. Звернення до правоохоронців щодо фінансування кампанії Тимошенко  пообіцяли розглянути в «різному».

Але й без цього у порядку денному назбиралося чимало дуже серйозних питань. Всього 97. Серед них — звіт голови  обласної ради Анатолія Олійника, звіт про виконання обласного бюджету, доповідь Юрія Педоса про стан законності, боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку, інформація прокурора області про результати діяльності, та цілий ряд інших .

В роботі сесії взяли участь представники ОБСЄ.

Заява депутатської фракції Батьківщина про імпічмент президенту

Опубликовано Щотижнева газета «33-й канал» Вторник, 5 марта 2019 г.

Сесія обласної ради у Вінниці…. Початок!

Опубликовано Щотижнева газета «33-й канал» Вторник, 5 марта 2019 г.

Опубликовано Щотижнева газета «33-й канал» Вторник, 5 марта 2019 г.