50-річна Орися, яка працювала у Хмільнику двірником, якраз прибирала дорогу. Та раптом на неї вискочив автомобіль «Toyota Land Cruiser». Через важкі травми вона загинула миттєво.

За словами місцевих, 20-річний водій джипу Олексій й раніше порушував правила дорожнього руху, його бачили нетверезим, але це сходило з рук. Люди готові навіть до самосуду, якщо не буде об’єктивного розслідування!

– Відомо, що жінка родом із Філіополя. Чоловік має групу інвалідності, донька навчається. Працювала двірником близько 10 років. Ніколи не бачили її п’яною та неадекватною.

Того березневого ранку вона прибирала узбіччя біля пішохідного переходу школи №1. Була одягнена в оранжевий жилет. Люди бачили, як водій Олексій рухався містом на джипі батька із перевищеною швидкістю і збив 50-річну жінку. Удар був дуже сильним, – розповіли на «гарячу лінію» газети жителі Хмільника. – Слідчі дії тривали кілька годин, і вже тоді ходили розмови, що водій тверезий і швидкість не перевищував. Хоча напередодні люди бачили його у алкогольному сп’янінні. А далі із покійної жінки взялись робити самогубцю чи психічно хвору. Мовляв, вона сама вискочила під колеса посередині дороги. Це брехня! Чому він не загальмував перед пішохідним, чому не помітив жінку у яскравому жилеті?

Більш того, ходять розмови, що і записи з відеокамер, які знаходились поряд, зникли. Тому ми підозрюємо, що справу хочуть «зам’яти». Тим паче родина водія займається підприємництвом, а сам він працює рятувальником.

Резонансну подію уже кілька днів поспіль обговорюють хмільничани і у соцмережах. Називають водія мажором і скаржаться, що часто їздив, перевищуючи швидкість.

Друзі рятувальника, які звернулись до редакції, охарактеризували його як позитивну та порядну людину. Перед аварією його двічі викликали на чергування, він підміняв колег. Тому, за їхніми словами, п’яним він бути не міг.

У прес-службі обласної поліції ось як прокоментували ситуацію:

– За попередньою інформацією, 20-річний водій автомобіля «Toyota Land Cruiser» допустив наїзд на жительку села Філіопіль, яка працювала двірником та прибирала дорогу. Від отриманих травм 50-річна потерпіла померла на місці пригоди. Явних ознак алкогольного сп’яніння водій не мав. У нього взяли зразки крові на аналіз. Після проведення ряду експертиз будуть встановлені причини аварії. Подія внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань.

Вікторія Снігур

Місце автотрощі