Ви вже читали в газеті «33-й канал» звернення обурених громад і те, який шквал обурення викликали такі зміни у громад більше як 10 районів області. Які лише звинувачення не сипались на голову цих «стратегів»: і «що двоє людей за власними амбіціями вирішили перекроїти Вінниччину по-живому», і що в угоду місцевим князькам почали кроїти область. І що розробники плану наплювали на принцип добровільності і думку місцевих громад.

Депутати таки почули думку своїх виборців і в більшості підтримали громади, які криком кричали проти такого примусового об’єднання. Але думки їхні розділились. Одні вимагали взагалі зняти це питання з розгляду. А інші пропонували затвердити – але із доповненнями. Бо тоді постраждають інші громади, яких влаштовували ці зміни і вони чекають більше 200 млн інвестицій на область.

Комісія облради, яку очолює співзасновник газети «33-й канал», депутат Вінницької облради Тетяна Редько, одна із небагатьох, яка запросила на своє засідання представників протестуючих громад, а потім запропонувала врахувати їхню думку на сесії:

– До редакції звернулись десятки незадоволених таким рішенням громад із Могилів-Подільського, Оратівського, Липовецького, Барського, Тиврівського, Хмільницького, Вінницького, інших районів. Ми не могли їх не почути. Тому я ініціювала комісію. Нас підтримали колеги із комісії з питань протидії корупції. На ній ми переконали розробників цього плану врахувати думку громад і вилучити проблемні «новшества» із плану. Всі правки внесли на розгляд сесії. І вони пройшли під оплески представників численних громад. Щоправда, мені довелось зірвати голос вже на сесії, переконуючи багатьох колег як від влади, так і від опозиції знайти компроміс. Наскільки це було непросто – можете подивитись відео сесії. Але слава Богу, люди повірили, що їх почули. Таке рішення викликало бурхливі оплески людей. Вітаю всіх із спільною перемогою. Бо тут попрацювали всі – і небайдужі представники громад, і депутати та ЗМІ.

Тетяна Вербицька