Днями у Жмеринці відбувся традиційний міськрайонний конкурс читців «Кобзар і Україна» Участь взяла талановита  учнівська молодь в трьох вікових категоріях від 7 до 35 років. Конкурсну програму читці готували за 2 варіантами:

1. Твір Т.Г. Шевченка (обов’язково) та твір сучасних українських авторів про Т.Г.Шевченка, Героїв Майдану, учасників АТО, Героїв Небесної Сотні.

2. Літературно-музична або вокальна композиція за творами Великого Кобзаря, сучасних Українських авторів, присвячена Т.Г.Шевченку, Україні, або на тему.

Перед журі постав нелегкий вибір, адже обрати кращих серед кращих 60 – ти конкурсантів було непросто. Прослухавши підготовлені програми учасників конкурсу журі дійшли до єдиної думки та визначили переможців. У результаті дипломи переможців отримали Тетяна Шамрай та Марія Пономаренко  з Браїлова, Катерина Герасимчук, Єлизавета Шигіда, Іванна Мельник , Дарина Черемховська, Дарина Гуцалюк, Валерія Шевчук та  літературно-мистецький клуб «Синій птах з Жмеринки, Катерина Кульбачук з Кацмазова, Христина Соломієць із Сьомаків, Анна Сушко з Дубової. Приз глядацьких симпатій отримала Олеся  Пастушенко з Мартинівки. Всіх учасників конкурсу нагородили подяками. Переможці отримали Подяки та пам’ятні подарунки.

Вітаємо переможців!

Валентина Лісова