Розмір призначеної субсидії на оплату житлово-комунальних послуг за лютий 2019 року виплачується у березні пенсіонерам – Пенсійним фондом України разом з пенсійною виплатою (доставка пенсій плюс виплата субсидії здійснюється поштою за двома відомостями або зараховується на банківський рахунок кожного пенсіонера); а особам, які не одержують пенсію, – через АТ «Ощадбанк» шляхом виплати субсидії на картку або на банківський грошовий переказ “Швидка копійка”.

-Для отримання готівкової субсидії вінничанам, які не отримують пенсії, необхідно після 11 березня 2019 року звернутись до будь-якого відділення банку з паспортом та ідентифікаційним номером, – зазначив Юрій Боковий, керуючий ВОУ АТ “Ощадбанк”. – Там на них відкриють рахунок і запропонують отримувати субсидії або на картку, або у касі. Тут же можна буде заплатити за комунальні послуги у терміналі “Ощадбанку”.

-Середній розмір державної допомоги у березні (за лютий) ― 1472 грн. 24 тис. домогосподарств обласного центру отримають її одночасно з виплатою пенсії, а 13,3 тис. – готівковими коштами через АТ “Ощадбанк”. Зверніть увагу, після отримання субсидії “живими грішми” споживачі мають самостійно сплатити вартість спожитих комунальних послуг. Оскільки наявність заборгованості зробить неможливим подальше надання державної допомоги! – наголосила Валентина Войткова, директор департаменту соцполітики ВМР.

На сайті Вінницької міської ради vmr.gov.ua вказані всі міські віддалення “Ощадбанку”, їхні адреси і режим роботи.