Минулої середи у Вінниці “замінували” будівлю Управління патрульної поліції області по вулиці Ботанічній.

– Це сталось десь о 14.45. До нашої чергової частини надійшов лист на електронну пошту. Його автор назвався “Усамою Бін Ладеном” чи щось в цьому дусі. Російською мовою пригрозив “…подорвать проклятых бендеровцев, и что это не шутки!” І стандартний набір фраз та погроз, – розповів керівник вінницьких “копів” Редван Усеінов. – Чергові терміново сповістили усіх наших співробітників, а ще наших колег із Сервісного центру МВС, що із нами по сусідству. Повідомили обласний Главк поліції, СБУ, рятувальників, медиків. Десь за п’ять хвилин була проведена евакуація близько 200 людей — співробітників та відвідувачів. Експерти-вибухотехніки та кінологи перевірили будівлю. А вже після закінчення обстеження усі ми знову повернулись до роботи. Нині триває слідство. Листа ми передали компетентним органам. Ми добре розуміємо, звідки можуть рости ноги у таких “жартів”.

Як повідомили у прес-службі обласної поліції, вже о 16.40 дали “відбій” тривоги. Жодної вибухівки не знайшли. Нині відкрито кримінальне провадження. “Жартівникам” загрожує до шести років ув’язнення.

До речі, нещодавно у Вінниці жінка через конфлікт із працівниками банку “ПУМБ” теж пригрозила їм “бомбою”. Але цей злочин вже розкрито.