– Захоплення шахами в мене розпочалося три роки тому, коли до нашої школи №33 прийшов тренер та запросив на заняття. Коли розповіла татові, що хотіла б спробувати, він підтримав та відвів до клубу «Романтик», який знаходиться по Хмельницькому шосе. Зі мною став займатись тренер Михайло Шафір, який вміє знайти підхід до кожного та розкрити талант! Вже через місяць я потрапила на перші змагання — кваліфікаційний турнір, – розповідає Тетянка Бойко. – Посіла перше місце. Звісно, це надихнуло працювати над собою та займатись ще більше як у клубі, так і в домашніх умовах. Невдовзі потрапила на чемпіонат Вінниці, де моїми суперниками стали не лише дівчатка, а й хлопці віком від 9 до 10 років. У результаті посіла третє місце. На обласних змаганнях присудили четверте. Так сталось, що у мене та суперниці було по два очки, і судді віддали їй «бронзу», бо мала нижчий розряд. Та попри все я продовжила тренуватись.

За словами Тетянки, нині у клубі «Романтик» шість дівчат та 44 хлопці. Заняття шахами вимагають наполегливості, терпіння та віри у себе. Важко запам’ятовувати дебюти — початок партії, коли ти вже ходиш «пішаками». Але цей інтелектуальний вид спорту допомагає і у школі, особливо під час уроків математики, де потрібне логічне мислення. Тому недарма за минулий семестр четвертокласниця отримала з цього предмета 11 балів. Також їй подобаються українська мова, музика та фізкультура.

Вдома дівчинка часто грає в шахи із татком Олексієм. А ще займається вокалом, грає на фортепіано та поглиблено вивчає англійську. Оскільки мама перебуває у декретній відпустці, адже у родині четверо діточок, чоловік супроводжує доньку на змагання. Найближчим часом Тетянка Бойко мріє стати гросмейстером, зіграти на міжнародних змаганнях. Впевнені, що талановита дівчинка обов’язково досягне мети і прославить нашу країну на весь світ!

Віталіна Трудько