У перший змагальний день вінничанин Олексій Денисюк виборов бронзову нагороду у вправі «стрільба з малокаліберного пістолета на 25 метрів». Згодом фортуна знову усміхнулась нашому земляку, і він отримав золоту медаль у швидкісній стрільбі з пневматичного пістолета на 10 метрів. А у вправі «стрільба з пневматичного пістолета на 10 метрів» Олексій приніс стрілецькій збірній команді України «бронзу». Таким чином у доробку національної команди — 15 високих нагород, серед яких 5 золотих, 6 срібних та 4 бронзових медалі. А національна паралімпійська збірна з кульової стрільби стала віце-чемпіоном Кубка світу.

Зазначимо, що Олексій Денисюк почав займатись стрільбою із дитячих років та мав чимало нагород. Втім, у 2013 році плани хлопця перекреслила важка травма: під час походу стався нещасний випадок — він впав із 25-метрової скелі (свого часу про це детально писала наша газета). Пролежав майже півроку у лікарні. Уже вдома завдяки підтримці рідних, друзів, медиків та тренера Олексій став займатись реабілітацією. Через три місяці на милицях повернувся до рідної спортшколи «Орбіта».

У 2015 році були змагання у Польщі й третє призове місце. Тоді Кубок світу у Хорватії, де він встановив рекорд. У Таїланді став абсолютним чемпіоном світу, отримав три золотих медалі. Тоді була Америка – і знову три «золота». А вже у 2016 році на Паралімпіаді наш земляк здобув бронзову медаль у змішаній стрільбі з пістолета P4 у класі SH1. Нині ж Олексій та його наставник Денис Мустафаєв ставлять нові максимальні завдання. Йдеться про досягнення високого результату на Паралімпійських іграх-2020 у Токіо.

Віталіна Володимирова