У Літині під час засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії розглянули питання щодо захворюваності на кір. Зрештою, було прийнято рішення закрити у райцентрі на карантин школи №1 та № 2. Вимушені канікули триватимуть до 10 березня. За офіційною інформацією, захворіло 15 дітей. А між батьками ходять розмови, що деякі перед навчальним роком купували довідки про начебто зроблені щеплення.

Медики звітують про те, що за останній тиждень в області захворіли на кір 203 особи, із них 84 дорослих та 119 дітей. А загалом від початку року таких випадків маємо аж 2339. Із всіх захворілих 65,4 % не були щеплені проти кору.

Найбільше людей захворіло у Вінниці (732 особи),  Вінницькому районі (138 осіб), Хмільницькому районі (140 осіб), Барському районі (124 особи), Літинському (90 осіб)  Калинівському (89 осіб), Козятинському (87 осіб), Шаргородському (78 осіб), Крижопільському районах (75 осіб). На жаль, маємо і летальні випадки. Від ускладнень хвороби помер 18-річний студент Вінницького національного медичного університету та немовля, яке заразилося від матері. На даний час в усіх лікувально-профілактичних закладах області, які проводять щеплення, є в наявності достатня кількість комбінованої вакцини проти кору.

Крім того, чимало хворих в області і на ГРВІ. Тільки за останній тиждень до лікарів звернулись 8800 осіб, більшість з яких діти. Впродовж тижня було тимчасово припинено навчання в 1-й школі Жмеринського району.

Віталіна Володимирова