Батьки, рідні й близькі загиблого впевнені, що працівники районної поліції хотіли зробити його своїм «стукачем» та всіляко переслідували. А коли хлопець відмовився, то розправились із ним. Далі посмертно робили з нього наркозалежного, бомжа і т.д… У відчаї батьки вимагали справедливості та звернулись вже до обласної поліції, наводячи свої аргументи про цілеспрямоване вбивство… Втім, останні дані правоохоронців знову заперечують версію про вчинення злочину.

– Смерть чоловіка розслідувало Слідче управління Головного управління національної поліції в області. За його результатами підтвердилось, що причиною смерті став саме гострий панкреатит, — пояснили у прес-службі обласної поліції. – Перевіркою не встановлено фактів, що співробітники поліції причетні до смерті чоловіка або вчиняли якісь неправомірні дії.

Рідні Івана Педоса категорично не згодні із таким висновком правоохоронців.

– Ми «заднім числом» дізнались, що слідство по справі Вані закрили. То мінявся слідчий, то він вже перебував «у відпустці», «у відрядженні», ще десь – аби не зустрічатись із нами та не відповідати на незручні питання… Обласна комісія поліції теж нічого не прояснила. Звісно, що простіше зробити абсолютно здорового юнака «смертельно хворим», аніж розслідувати справжні причини його смерті, — кажуть батьки. — Єдине добре, що поки немирівські поліцейські вже не відвідують нас, друзів Вані, його наречену, не цікавляться, із ким він спав, і так далі… Бачимо, на жаль, одне – вони своїх не здають… І не здадуть ніколи. Чи будемо ми далі боротись за честь покійного сина? Іншого вибору у нас немає.