Дорога редакціє. Звертаються до вас жителі смт Піщанка, щоб ви допомогли нам розібратися, чому в нашому селищі вартість води скоро буде прирівнюватись до мінеральної. Зараз ми платимо по 25 грн. за 1 м куб. холодної води без каналізації.

Напрошується запитання: чому так дорого? Може, цим цікавилось керівництво району чи голова селищної ради? Чи, може, їх хвилює, як можна з мінімальної зарплати оплатити захмарні комунальні, купити паливо і прогодувати сім’ю, навіть враховуючи ту субсидію, в кого вона є. Ми для них бидло, яке мусить тягнути ярмо і мовчати. А мовчати вже немає сил.

Нікого не хочемо образити: ні працівників «Водоканалу», ні місцеву владу. Але, може, перш ніж піднімати тарифи, спробувати економити у власній організації, в якій 9 робочих, які щотижня латають водогони і чистять каналізацію, що постійно забивається, отримують за це мінімальну зарплату 3200 грн. без всяких надбавок і преміальних. А на них нараховується аж 7 начальників, які сидять в теплих кабінетах, отримують по 8-10 тисяч зарплати, ще й преміальні і працюють на 2-3 роботах як бухгалтер, економіст. Як лише можна встигнути кругом за 8 годин робочого дня?

А риба, як-то кажуть, гниє з голови — «Водоканалу». Тепер він в нас, крім начальника «Водоканалу», ще й підприємець, має багато землі, на якій працює не він, а його підлеглі-робітники, і теж за копійки. Цікаво знати, скільки він заплатив за воду, яку бере на кроплення паїв по 25 гривень за 1 м куб., скільки пального списується на «Водоканал», а йде на поля?

Може, це цікавило когось з місцевого керівництва, чому їх односельцям так дорого обходиться проста вода? Нікого не цікавить… Доки мовчатимемо, схиливши голови і тягнучи ярмо?..

Жителі Піщанки