Редакція отримала скаргу на сільського голову із Бершадщини.

«Замкова Марія Василівна порушує закон і дуже погано ставиться до людей! Відмовляє у наданні довідок, не прописує у селі жінку, яка має п’ятьох дітей, грубить, розпускає руки до людей. Поставила туалет під вікном у молодої сім’ї з двома дітьми, тепер у них у дворі смердить. Підприємцю Зарічанському Володимиру виписала великий штраф, хоч він добросовісний і люди його поважають. А собі «нарахувала» премію аж 120 тис. грн.! Раніше землевпорядником працювала Жучишина Ніна, з нею можна було спілкуватись. А зараз землевпорядник Верхолюк М.Ф. став зовсім для людей неприступний», — написала В.С. Грибанова, жителька села Киріївки Бершадського району.

Володимир Зарічанський, депутат Вінницької обласної ради, підтвердив, що конфлікт із Марією Замковою у нього триває кілька років.

– Для будівництва дитячого майданчика я просив у сільської ради невелику ділянку землі. Дитячий майданчик я збудував, проводжу на ньому багато розважальних і освітніх заходів, запрошую дітей з інших сіл. А мене незаконно, я вважаю, оштрафували за збитки на 25 тис. грн., які я нібито завдав сільській раді, — розповів Володимир Зарічанський.

З Марією Замковою, головою Війтівської сільради у Бершадському районі, на жаль, зв’язку не було. Але Михайло Бурлака, голова Бершадської райради, добре знає ситуацію у Киріївці.

– Грибанова скаржилась мені, що їхній сім’ї не дають приватизувати житло і земельну ділянку. Вони живуть на колишньому колгоспному дворі, який був призначений для службового користування, — сказав Михайло Григорович Бурлака. — Та Грибанови досі не оформили ніяких документів. Починати їм треба з приватизації житла, потім прописка, наступний крок — приватизація ділянки. Винесемо це питання на сесію райради, очевидно, воно буде вирішене позитивно.

Людмила Гавдзінська, секретар Війтівської сільради, пояснила, що Володимир Зарічанський збудував дитячий майданчик самовільно.

Редакція готова вислухати думки бершадчан щодо питань, піднятих у скарзі.