– Ми прийшли ще о 7-й ранку, бо черга тут із 6-ї! Всі пішли і я пішла! А тут черга і кажуть, що можна через Інтернет отримати талончик на прийом! І ця вся реєстрація аж до 1 вересня, але ж ми не віримо і стоїмо! І світло вимкнули! Одним словом – понеділок! , – ось такі обурення та коментарі нині звучали на Соборній під Вінницякартсервіс, де збирають інформацію про перших 30 тисяч власників «карток вінничанина».

Ще тиждень тому тут було максимум 10 пенсіонерів, бо саме із літній людей у Вінниці вирішили почали реєстрацію для запуску восени е-квитка в муніципальному транспорті. Але містом звідкись пошились чутки, що треба тільки тепер і тільки зараз вистояти чергу та зареєструватись на ці «картки»… І почалось!

Бо без черги у нас ніяк! А пенсіонери такі люди, що нікому не довіряють і підозрюють дуже неладне із цими пільгами на проїзд та картками для транспорту. Тому на Соборній під колишнім Нацбанком рекордна черга, штовханина і лайка… Всі хочуть бути першими, хоча всю процедуру реєстрації можна замовити в Інтернеті на et.vn.ua! Тому бабусям

Роздають рукотворні візитки із сайтом, де можна реєструватись. Звісно, це будуть робити діти і внуки бабусь… Але сьогодні весь удар черги на себе прийняла Вероніка Савчук, працівниця КП «Вінницякарсервіс», що відповідальна за зв’язки із громадськістю.

Адже окрім черги із 6-ї ранку в цій будівлі та загалом по центру Вінниці через буревій зникало кілька раз світло…

– Люди приходять з самого ранку, навіть із 6-ї !!! Але ж ми ми працюємо з 09.00 до 17.00 години реєстрація триває до останньої хвилини робочого дня! Аж до 18.00 години люди можуть пройти реєстрацію і отримати заявку. Нажаль, люди займають чергу із 6 ранку і тут мерзнуть! Хоча свій 4-значний код на реєстрацію можна вільно отримати через Інтернет на нашому сайті et.vn.ua», – пояснила людям Вероніка Савчук із КП «Вінницякарсервіс». – Для оформлення муніципальної карти вінничанина у людей є час до кінця серпня! Нині збираємо інформацію на перших 30 тисяч пільговиків… Загалом х більше 80 тисяч! Питань маса! Тому стою на вулиці та пояснюю, що стояти в черзі не треба… Роздаю візитки із адресою сайту et.vn.ua, де варто отримати код на прийом документів. Їх виготовлення триватиме 2 місяці, щоб видати їх в жовтні. Ми кидаємо всі заявки на картки на промисловий друг. До 31 серпня можна спокійно приходити і подавати заявку на оформлення, щоб отримати картку не пізніше 1 жовтня. З 1 квітня будуть відкриті центри обслуговування споживачів при ЖЕК-ах, додатково можна буде звертатись до них. Сподіваємось, це розвантажень. Окрім того, можна зареєструватись і через сайт et.vn.ua“, – говорить Вероніка Савчук.