Юні вінничани заспівали  пісню Святослава Вакарчука «Не моя війна» та записали на неї музичний кліп. Присвятили його до роковин трагічних подій на Майдані та тим, хто не повернувся живим із передової. Самі зйомки проходили у студії та Європейській Площі біля пам’ятників нашим героям. Автором ідеї цього щемливого відео стала волонтерка Діана Мороз.

– Цьогоріч  вперше в Вінниці відбулась тиха акція пам’яті щодо вшанування  Небесної Сотні, яку цинічно та жорстоко вбили 5 років тому. В першу чергу вона була розрахована на дітей, бо вони – це наше майбутнє і нова Україна будується в першу чергу для них. Діти прийшли, щоб зігріти душі загиблих поминальним вогнем, пом’янути  хвилиною мовчання  та відправити паперових янголів у небо, -каже Діана Мороз. – Так як  останнім часом я знімаю різні соціальні кліпи, тому і в даній ситуації у мене виникло бажання зробити  соціальний ролик, який зміг би підтримати кожного українця, котрого своїми холодними руками торкнулась жорстока та цинічна війна. Тому буквально за два дні  до події ми разом з Андрієм Верніковським та Олегом Ткачуком створили дуже чуттєву та вкрай важливу роботу, яку  назвали “Діти за Мир”.  Обрали пісню Святослава Вакарчука “Не твоя війна”  і переспівали її  голосами  неймовірних  діток –  Олею Ткачук, Валерією Ткачук, Анастасією Черетковою та Владиславом Сталченком. В самому кліпі знімались сім’ї загиблих Павлюк, Кондратюк, Ковальчук та Балабоскіна : це жінки, що втратили чоловіків та діти, котрі залишились без татусів. Їх запросила волонтер Тетяна Власюк, котра ними  опікується і допомагає. В даному кліпі принципово не вказані автори, ідейники, виконавці, актори…Бо це голос народу, голос дітей. І я не можу передати наскільки мені було приємно, що я можу зробити щось дійсно значуще для них  через банальні наче речі – творчу роботу! Ми всі вдячні кожній родині і несамовито сумуємо за кожною втратою.

Кліп, який зняли вінничани та опублікували в Інтернеті, уже набрав тисячі переглядів та поширень. Зі свого боку обіцяють, що й надалі готуватимуть чимало  соціальних роликів, щоб підтримати кожного нужденного, хто цього потребує.

Вікторія Снігур