12 березня гаряче було в районному Томашполі, де жваво обговорюється в громаді перехід до ПЦУ. Тому у вівторок з ранку на площу перед РДА привів мйаже хресний хід прихильників МП митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт. Мета стояння МП тут досить зрозуміла – стримати перехід релігійних громад Томашпільського району до Православної церкви України. Для цього в Томашполі на батьківщині голови Віноблради Анатолія Олійника був на 100% повторений сценарій із Мурованих Курилівців! Так само на стояння під райдержадміністрацією із вимогою припинити «втручання влади в релігійні справи» були мобілізовані вірячи із сусідніх районів під закликом «Віра наша славна – віра православна!»

А ще приїзд Агапіта в Томашпіль пояснюється переходом до ПЦУ громад Високого, Колоденки та селища Вапнярки. До речі, в останньому АТОвці під церквою ставили блок-пост щоб не дати відібрати храм ПЦУ назад в МП. А коли про перехід в помісну церкву заговорила громада Томашполя, то опитування активістів показало більше 50% «за» ПЦУ по райцентру.

І у вівторок 12-го вже мобілізувались патріотичні сили Томашпільського району:

– Їх було пару сотень – наші та «привезені»! Молились і сіпали пісень десь півтори години перед РДА. До них вийшов голова району та вислухав всі «скарги» на владу та «гоніння» на прихильників «русского мира», – розповів місцевий депутат Сергій Тімков. – Протистояння не вийшло, бо ми поважаємо їхній вибір… Так само як вони мають змиритись із тим, що за Україну та ПЦУ більшість нині томашпільчан. Коли будуть збори за перехід? Коли дозріє громада, бо люди хочуть цього, але бояться…

Опубликовано Сергій Тімковым Вторник, 12 марта 2019 г.

Опубликовано Сергій Тімковым Вторник, 12 марта 2019 г.