Метою заходу   є формування культурного іміджу  України як європейської держави, розвиток культурних відносин, презентація кращих зразків художнього мистецтва, підтримка та стимулювання до творчості художників.  До участі у пленері запрошуються професійні художники зі світу та всієї України. Відбір конкурсних заявок триватиме до 1 травня 2019 р.

Будуть відібрані 12-20 художників, які протягом майже двох червневих тижнів будуть відображати на свої полотнах наймальовничіші куточки української «золотої провінції» – Вінниці та Поділля. Роботи, які малюватимуть учасники заходу, вінничани та всі бажаючі зможуть побачити у День міста на початку вересня. Також у рамках ІІІ Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник/The best artist 2019» відбуватиметься ціла низка заходів –  художні майстерні, майстер-класи, обмін досвідом, творчі зустрічі.

У рамках проекту «Кращий художник/The best artist» протягом року було проведено ряд благодійних заходів, спрямованих як на розвиток творчого потенціалу, так і на підтримку  творчих особистостей.

Віталіна Володимирова