Вареники – це одна з найулюбленіших страв в Україні, їх можна навіть назвати одним з народних символів. Мабуть, не знайдеться того, хто хоча б раз їх не скуштував. В основному під час приготування вареників увагу приділяють начинці: вона може готуватись з різноманітних овочів, фруктів або ягід, чи навіть з м’яса. Але не варто забувати про те, що тісто для вареників також можна багатьох видів. Останнім часом все більше господинь із ним експериментують. Зокрема Валентина Кошова із Луки-Мелешківської готує кольорові вареники, які стануть чудовим доповненням як до романтичної вечері та зустрічі гостей. А діти то взагалі не стримують щасливих емоцій від побаченого!

– Кольорові вареники можна робити з будь-якою начинкою. Головний елемент тут – оформлення. Дуже красиво виглядають на блюді вироби  зеленого, червоного, жовтого і помаранчевого кольору. Готуємо звичайне тісто для вареників: 1 склянка борошна, 1 яйце, 1 ч. ложка солі і 40-50 мл води (крім зелених вареників). Як барвники використовуємо чайну  ложку томатної пасти або 50 мл буряка (червоний колір), 1 ст. ложку куркуми (жовтий колір), 50 мл вичавленого соку моркви (помаранчевий колір) і 50 мл соку шпинату. Додаємо до тіста  той барвник, колір якого хочемо отримати, -каже Валентина Кошова. –  Готуємо нейтральну начинку, наприклад  картоплю з сиром.  Ліпимо вареники і відварюємо. Щоб страва під час варіння не втрачала забарвлення, у воду додаю трішечки  лимонної кислоти.  Вуаля — і на тарілці смачна веселка!

До речі, кольоровими приготувати можна не лише вареники, а й пельмені та млинці. Щодо останніх, то дуже часто їх роблять зі шпинатом. Діліться і Ви, шановні читачі, своїми оригінальними рецептами.

Віталіна Володимирова