За попередньою інформацією, водій «Інфініті» (2017 року випуску — авт.) рухався у бік Вишеньки та в’їхав у авто таксі «Чері Тіго». Від потужного удару останню машину зім’яло, а багажник аж викинуло наперед. Уламки лежали на відстані кількох десятків метрів. 47-річного водія таксі у край важкому стані госпіталізували… В салоні «Інфініті» знайшли пляшку з-під вина. Більш того, автівка знесла паркан біля автозаправки, то ж важко уявити, якою була швидкість. Її двох пасажирів – 14 та 23 років – після медичного огляду відпустили. Мабуть, врятували подушки безпеки. 23-річного водія, ознаки якого вказували на нетверезий стан, забрали до лікарні. Результатів експертизи ще нема.

– Один з пасажирів «Інфініті» намагався вилізти з уламків машини через дверцята. Але не міг. А водія таксі затиснуло у його розбитій автівці… Чоловік хрипів. Тож рятувальники розрізали метал, аби дістати з рештків автомобілів потерпілих. Водій та решта пасажирів «Інфініті» вже самі вилізли з авто — усі скривавлені, — розповів один з правоохоронців, який був на місці «НП». — У «китайця» від страшного удару ще й луснув газовий балон… Була реальна загроза вибуху. Тож місце аварії перекрили рятувальники та поліцейські, поки аварійна газова служба терміново не усунула цю небезпеку.

А вже минулого понеділка після оголошення підозри у Вінницькому міському суді відбулось обрання запобіжного заходу 23-річному водію «Інфініті» Костянтину Писарчуку. На засідання його привели у кайданках і поряд постійно знаходились правоохоронці. Обличчя молодика було у саднах та зеленці, він його постійно закривав руками. Підтримати кермувальника прийшов батько Олександр.

– Дехто називає мого сина мажором. Але це не так. На автомобіль він кошти заробив сам, адже є не просто айтішником, а фізичною особою-підприємцем. За кермом давно,  порушень правил дорожнього руху не мав. Мені невідомо, де того вечора він був із ще двома друзями. Більш того, до цих пір ніхто з учасників не може згадати навіть те, хто саме сидів за кермом авто. У всіх наче амнезія, – каже Олександр Писарчук. — Після аварії у сина порізи, забої і струс головного мозку. Перед судом його виписали із нейрохірургії, хоча це зарано. В машині лежить пакет з медикаментами, які потрібно йому давати. Якщо його заберуть у СІЗО, яке належне лікування він зможе отримувати?!

Щодо таксиста, то йому, за словами батька Костянтина, їхня родина матеріально допомагає і робитиме це надалі. Знайомі розповіли, що чоловік отримав вкрай важкі травми голови та внутрішніх органів. Він досі не прийшов до тями. Біля таксиста Олега Олексієнка постійно рідні та друзі. Відомо, що тієї ночі він був на орендованому авто, бо свого не мав. Відремонтувати «Чері» навряд чи вдасться, але нині головне — врятувати життя Олега. Бо, як зазначають його знайомі — допомогти може тільки диво. І якщо чоловік виживе, то є шанси залишитись інвалідом… Водія суд заарештував на 60 діб із правом внесення застави.

Тим часом у соцмережах вінничани не приховують свого обурення та активно обговорюють подію. Деякі кажуть, що в ніч аварії водій та «Інфініті» та друзі відпочивали в «Аурі». Містом летіли зі швидкістю за 100 кілометрів…

Чому полковник протаранив три автівки?

– Увечері 7 березня на перехресті вулиці Максимовича та Хмельницького шосе він вчинив аварію на авто «Фольксваген Пасат». Їхав на підробних номерах, що належать «копійці». Пошкодив три автомобілі, — розповів активіст Віталій Павловський. — Далі, як повідомили свідки, він ще й тікав від патрульних — спочатку на авто, а далі пішки! Але був затриманий водіями пошкоджених авто та патрульними. Кажуть, що полковник «пАрєшал» всі питання?

Активісти зазначають, що у автівці полковника тоді був і його… 12-річний син. У прес-службі вінницьких «копів» підтвердили факт аварії.

– Це сталось о 22.10. Водій «Фольксвагена» не дотримався безпечної дистанції та зіткнувся із «ВАЗ 21013», «Шкода Октавіа» та «Опель Віваро», що очікували на зелений сигнал світлофору. Потерпілих немає. На водія «Фольксвагена» склали протоколи за вчинення дорожньо-транспортної пригоди та керування напідпитку. Він з місця аварії не втікав.

Як пояснила керівник прес-служби Анна Олійник, за цим фактом відразу було розпочато службове розслідування:

– Поліцейського відсторонено від виконання службових обов’язків. Готуються матеріали на звільнення. Щодо номерів на його авто — це службова інформація, яку ми не можемо розголошувати.

Тим часом у обласній поліції призначення ще одного начальника управління БЗПТЛ піддали критиці громадські активісти Вінниці. Бо кажуть, що це офіцер, який був затриманий патрульними напідпитку за кермом…

– Наказом начальника обласного управління в лютому 2017 року цей працівник був звільнений з лав Національної поліції. Втім, у березні того ж року постановою Вінницького окружного адміністративного суду його було поновлено на службі. Після цього поліцейський півроку служив у в зоні АТО в підрозділах поліції у Донецькій області, де зарекомендував себе виключно позитивно, як дисциплінований та професійний працівник, — пояснили у прес-службі поліції. — Після повернення він продовжив службу, успішно пройшов усі етапи атестування та в березні був призначений на цю посаду.

Коли верстався номер газети, до редакції звернулись друзі заступника начальника поліції – полковника, які повідомили, що сісти за руль ввечері за авто його змусила гостра потреба. Він був вже після роботи вдома. До цього вітали колег-жінок, бо це було 7-го березня. Але зателефонувала дружина і повідомила, що онкохворому родичеві вкрай потрібно було привезти ліки до ближнього райцентру. Номери на авто були не підроблені, а оперативні. А ще повідомили, що полковник дуже розкаюється за все це. Попросили не називати прізвища в газеті, щоб не травмувати родину, яка рятує життя брату, котрому віз ліки полковник.

Анатолій МЕЛЬНИК,
Вікторія Снігур
Фото Сергія Хіміча