– 8 березня, близько 23-ї години, наш патруль зупинив «Ауді А-6» із номерами литовської рєстрації на трасі неподалік села Корделівки Калинівського району. У машини не був освітлений задній номерний знак, не працювали задні стоп-сигнали. Нині триває операція «Розшук». А у іномарці були двоє підозрілих чоловіків, — розповіли у прес-службі «копів». — Поки водій надавав документи на нашу вимогу, досвідчені патрульні перевіряли й пасажира. Коли чоловік вийшов, спитали, чи має він заборонені речі. Чоловік відповів, що не має. Аж зненацька вирвав з-під куртки пістолет та вистрелив у бік інспекторів. На щастя, не влучив!

Далі пасажир та водій кинули свою машину та втекли удвох у бік поля та лісосмуги… За лічені секунди! Патрульні відкрили вогонь у відповідь, однак нападники вже зникли з їхнього поля зору у темряві…

– На місці події знайшли гільзу калібру 9х18 мм… Від бойової зброї. Хто знає, куди їхали ці двоє із пістолетом, на чиєму шляху тоді стали інспектори, — коротко прокоментував керівник вінницьких патрульних Редван Усеінов. — Нині працює карний розшук, наші інспектори, інші служби. Сподіваюсь, що підозрюваних скоро затримають.

Прес-служба обласної поліції вже оприлюднила фотографії нічних стрільців. За вчинення злочину, передбаченого ст. 348 ККУ (посягання на життя працівника правоохоронного органу), розшукуються Федорков Георгій Анатолійович, 1958 р.н., та Жирний Олександр Миколайович, 1995 р.н. За неофіційною інформацією, старший вже неодноразово судимий — за крадіжки та інші злочини. Навіть вважався «авторитетом». Саме він й стріляв у «копів». Молодший у поле зору поліції не потрапляв. У покинутій ними машині знайшли маски, рукавички та ще набої калібру 9 мм…

Хто володіє інформацією, прохання повідомити за телефонами: (098) 599-63-54, (097) 642-44-38 або 102. У жодному разі не намагайтесь затримати підозрюваних самостійно — вони мають при собі зброю. Зловмисникам загрожує довічне позбавлення волі.