Організатори очікують, що, як і минулих разів, учасники будуть з різних країн світу.

– Лише за одну ніч, з моменту оголошення про початок відбору учасників, надійшло 47 заявок від художників з різних куточків України та світу. Це говорить про вдало проведені попередні пленери, а також про велику необхідність таких мистецьких заходів. Думаю, що бажаючих взяти участь в пленері та отримати таке почесне звання як «Кращий художник/The best artist 2019» буде ще більше ніж минулого року – розповідає організатор конкурсу відомий народний художник України Володимир Козюк.

За результатами початкового відбору, до участі в пленері запросять 12-20 професійних художників, віком від 16-ти років, які протягом двох червневих тижнів будуть малювати пейзажі Вінниччини.

Митці працюватимуть у двох техніках: живопис  та олія.

Минулого року, художники відображали на своїх полотнах лише Вінницю та місто Бар, однак цього року, за підтримки Вінницької облдержадміністрації, художники відвідають значно більше мальовничих куточків Поділля.

Для учасників мистецького пленеру організовуватимуть різноманітні майстер-класи та творчі зустрічі.

– Метою пленеру є формування іміджу нашої Вінниці як європейського міста, популяризація України в світі, розвиток культурного потенціалу. Проект заохочує до творчості художників України та інших країн. Тому нас підтримують і Міністерства культури України, і Вінницька міська рада, і різні благодійні фонди, меценати, підприємства та ін. – зауважує Володимир Козюк.

Міжнародний проект підтримують також представники мистецької еліти з США, Китаю, Польщі, В’єтнаму, ОАЕ, Грузії, Франції, Вірменії та Таджикистану.

В рамках проекту, цього року до Вінниці організатори планують запросити відомого американського кінорежисера, музиканта, актора та художника Девіда Лінча.