Мешканка Кіровоградської області Фатіма, котра «зняла порчу» з вінничанки та зірвала справжній джекпот — 5 мільйонів 125 тисяч гривень, залишиться під вартою ще на 60 діб, до 4 травня. Так вирішила колегія суддів Вінницького міського суду.

«Не знаю, нічого не брала, нічого не скажу! Та таких грошей навіть у банках немає!» — викрикувала в судовій залі 51-річна ворожка, затуляючи обличчя від фото- та відеокамер. Потерпіла вінничанка до суду не з’явилася, так само, як і свідки. А нахабність зловмисниці та масштаби видуреного справді вражають, такого у міському суді не пам’ятають! Адвокат Фатіми наполягав на зміні запобіжного заходу на домашній арешт. У Фатіми троє вже дорослих дітей і здоров’я підводить. На час розслідування підсудну погоджувалися пустити до свого дому її родичі зі Старого міста.

Колегія суддів ухвалила: залишити підозрювану під вартою ще на 60 діб.

Згодом прокурор Сергій Козир розповість журналістам, що з подібною ситуацією стикається вперше, коли під приводом «зняття порчі», стільки грошей було вкрадено. «51-річна жінка, у якої троє дітей, ніколи ніде не працювала. За що вона тоді жила? Крім того, колись відбувала покарання за аналогічні злочини. Значить, таке шахрайство – джерело її доходів», — зауважує прокурор.

За злочин Фатімі світить серйозне покарання — позбавлення волі на строк від 5 до 12 років. А вінничанам варто ще раз нагадати, щоб не були легковірними і вразливими, бо шахраї дуже швидко цим скористаються.

На зв’язок із журналістами вийшла сама потерпіла. Вона розповіла, що навіть не сподівалася, що історія ось так обернеться. Жінка зустрілася випадково, запитала, як добратися до найближчого відділення «Нової пошти», а потім замість подяки запропонувала «зняти порчу», яка, як виявилося, накладена на ювелірні прикраси та гроші. Ось їх усі легковірна вінничанка зібрала і віднесла «екстрасенсу»… Хоча сценарій, за котрим «працювала» «благодійниця», досить банальний, у ньому були використані навіть трюки з яйцем та циганський гіпноз. Здавалося б, про такий спосіб видурювання грошей знають вже всі. Але, як бачимо, жертви ще знаходяться. А те, що «екстрасенс» назвала їй кілька фактів з її особистого життя, може вказувати на те, що фокус зі «зняттям порчі» відбувався за чиєюсь наводкою.

Ілона ВАЛЬТЕР