– Ввечері 7-го березня я повернулась до свого дому о 20.30, хоча мала бути в Києві! І застала в сараї чоловіка в балаклаві та рукавицях. Він явно не очікував на господарів та вже збирався лізти до будинку! Почалась боротьба! Я його тримала – він мене бив і тягнув по доріжці… Звідки взялись сили — не знаю, але ці 20 хвилин у дворі я боролась, як востаннє! І мені вдалось із нього зірвати балаклаву, — розповіла мешканка Стрижавки Олена Каліна. – Це був шок! Знаєте, хто мене грабував і бив? Мій сусід та батько дітей-однокласників В’ячеслав… Наші діти разом ходять у Михайлівську школу, він живе буквально за кілометр і не раз був у нас в гостях, пив каву…

– Тепер вашій дружбі кінець? А діти знають, що сусід бився із їхньою мамою та ліз в хату?

– Діти поки в школу не ходять, бо я не можу їм це сказати… Ви ж мене розумієте? Виходить, що Славко «втерся» до нас в довіру, знав, хто, де, коли буває і під 8 Березня тупо прийшов грабувати весь в чорному, як демон! Я в розпачі, що сусід так вчинив із нами… До речі, перед Новим роком в нашій хаті побували злодії та винесли тоді гроші і коштовності. Тепер я думаю, що це також міг бути Славик… Але навіщо? Він же не з бідної родини, і все в нього є… Але тепер, коли я його впіймала «на гарячому» перед 8 Березня, про нього вже говорить вся Стрижавка! Люди раптом пригадали, де і які хати «бомбили» в селі за останні роки… Звісно, це лише наші здогадки. Але перед поліцією він зізнався, що збирався лізти в будинок… А вони його затримали на 72 години і відпустили!!!

– Але ж в суд по арешт він прийшов?

– Так! Хоча з нами вже пробують «рішати питання» його рідні… Просять пробачити йому і не садити в тюрму. Але він сам навіть не вибачився, що побив мене, жінку, до синців та поламаних нігтів на свято! Скажу чесно, я боюсь, що він відкупиться, вийде на волю і знову прийде під мою хату в балаклаві!

І я вірю, що суддя Андрій Михайленко буде справедливий у цій справі… Так, він міг його сьогодні арештувати за грабіж та напад на жінку, як це просили слідчий і прокурор… Але присудив Славку 60 діб домашнього арешту, а головний суд ще попереду… Втім, я не розумію, чому після цього очевидного злочину ще маю шукати адвокатів, платити їм гроші та оглядатись на родичів Славка, які за спинами хочуть «порішати»… Нікому в житті не побажаю такого 8 Березня.

Редакція готова вислухати всі сторони цієї резонансної справи.