З часу захоплення улюбленим видом прикладного  мистецтва  було створено  понад  100 ляльок, більшість, з яких  подаровано близьким , знайомим і рідним людям.

– Захоплення даним видом творчості заполонило душу авторки робіт не так вже й давно. В свій час  майбутня багатодітна мама закінчила Козятинську  ЗОШ № 5, здобула професію конструктора – модельєра в Калинівському технікумі. Шила одяг для своєї  родини та на замовлення. Пізніше відкрила магазин жіночого одягу.   Наталії  хотілося створювати чудовий настрій клієнткам не лише гарним  до лиця вбранням  , а і насичувати позитивом найчарівнішу половину людства -жіноцтво повсякчас впродовж усіх буднів чи свят, -розповіла директор музею Лілія Макаревич. –   У пошуці своєї мрії Наталія захопилась вивченням традицій наших слов’янських предків, зокрема, особливим   сакральним мистецтвом  виготовлення  ляльки – мотанки.  Саме в ній знайшла  гармонію в душі  і в   серці . Ця лялька наповнила життя магічним сенсом , сімейними традиціями, допомогла  знаходити час для себе, можливості  спільної творчості.

Сьогодні Наталя разом з чоловіком  Віталієм виховують шістьох дітей. Нещодавно  у подружжя з’явився четвертий синочок Мирчик, але маля,   зайнятість домашніми справами, не заважають знаходити час для улюбленого захоплення, до якого мама заохочує донечок і  долучає подруг. А ще Наталя проводить різні тренінги з духовного та психологічного розвитку , використовує для цього сучасні технології арт- терапії та спадщину мудрості предків.

Віталіна Володимирова