Трагедія, яка сталась 6 березня у гуртожитку Тульчинського ПТУ, досі ні в кого не вкладається в голові. Бо хто б міг подумати, що звичайний побутовий конфлікт між 18-річними студентами Сашком Шкамбулою та Дмитром Лабуцьким закінчиться загибеллю останнього та зламаними долями.

Знайомі хлопців на правах анонімності розповіли, що вони навчались у різних групах й мешкали на одному поверсі.

– Наскільки нам відомо, того дня Діма повернувся до гуртожитку напідпитку і завітав до кімнати однокурсника. Почав діставати — вимагав дати поїсти, на що Сашко відповів, що вже повечеряв і продуктів більше нема. Проте така відповідь опонента не задовольнила, і він взявся обливати водою ліжка, де спав Сашко та його сусіди, — розповіли знайомі юнаків. — Після того зачепив картину, яку хлопець придбав на свято своїй коханій дівчині. Звісно, це ще більше роздратувало. Хлопці між собою бились. А вже за кілька хвилин Дмитро пішов до своєї кімнати, проте Сашко вирішив продовжити з’ясовувати стосунки. Прихопивши з собою ніж, постукав у двері. Коли Дмитро відкрив їх, отримав удар у живіт. Медики чомусь довго їхали на виклик. А коли забрали потерпілого до лікарні, через кілька годин після операції він помер.

Поховали Дмитра Лабуцького 8 березня у рідних Рахнах-Лісових Шаргородського району.

Сотні людей несли квіти та не стримували сльози.

– Хлопець навчався на другому курсі і мав отримати фах лісника. Сам з порядної родини. Був найстаршим серед трьох синів. Тато працює будівельником. Ще зі школи Діма займався в гуртку тайського боксу, — розповіли земляки загиблого. — Був призером чемпіонату України. Коли переїхав у Тульчин, спортом вже так активно не займався. Більш того, маючи фізичну силу, ніколи не застосував її до інших. Виходив із конфліктів мирно та із жартами. Тому ситуація шокувала всіх. Чули, що ножем студенту зачепили якусь важливу артерію в ділянці живота, хоча зовні було видно лише маленьку дірку. Діма прожив від десятої вечора до другої години ночі. Люди співчувають горю родини і не розпитують подробиці, бо не до того. Дочекаємось висновків слідства.

Відомо, що поліція відкрила кримінальне провадження за фактом умисного тяжкого тілесного ушкодження. 18-річного Сашка Шкамбулу забрали під варту на 60 діб. За такий злочин підозрюваному загрожує до 10 років ув’язнення. На бік молодика стало чимало друзів, які впевнені, що хлопця покійний і раніше діставав. А цього разу начебто вкотре спровокував, і злочин стався з необережності. Містом ходять чутки, що старші люди, які перейнялись ситуацією, навіть готові йому оплатити адвоката.

– Сашко родом із села Бугаків Немирівського району. Тата в нього нема, мама позбавлена батьківських прав. Бабуся стала опікуном хлопця та його молодших братів і сестер. Тобто нормальної підтримки та захисту він отримати не зможе. Також, за непідтвердженою інформацією, на юнака здійснюють тиск, — кажуть друзі затриманого. — Безумовно, загиблого хлопця дуже шкода, але потрібне об’єктивне розслідування інциденту. Бо чомусь ніхто не говорить про те, що Дмитро не раз діставав сусіда, розмахував кулаками.

Готові вислухати інші точки зору на цю ситуацію.

Віталіна Трудько