«Шановна редакціє!

Прочитали статтю у вашій газеті від 6 лютого 2019 року «Хто хоче знищити успішну Староприлуцьку громаду» і дивуємося, коли голова цієї громади розповідає про успішну громаду, а люди цієї громади і не знають, що вони живуть в такій успішній громаді.

І це «успішна громада», коли до 1-го класу в середню школу ходить всього 10 учнів у 2019 році. У цій же школі навчається всього 90 учнів. У дитячий садок ходить всього до 30 дітей, садочок знаходиться у цій же школі, у відведених під садок двох класах.

«Успішна громада» — це коли з 600 дворів села біля 25% пусті? Демографічна обстановка в селі жахлива, помирає у декілька разів більше, ніж народжується. Багато людей, особливо молодь, на заробітках — хто у Польші, хто в Росії, старші — в Італії. Їдуть на заробітки і вчителі, і медики, і багато інших фахівців, які не змогли знайти собі роботу з нормальною зарплатнею. Деякі виїздять цілими сім’ями, з дітьми.

«Успішна громада» — це коли не працюють соціально-культурні заклади, молодь не має де відпочити, немає в селі ані аптеки, перукарні і інше?.. Що буде з культовими релігійними установами, церквами, які поки що належать УПЦ МП. На дві церкви один священик. На ці запитання влада до цих пір не дає відповіді. Сімейна медицина якщо і працює, то ні аналізів, ані УЗД, окрім уколів і вимірювання тиску, тут не отримаєш. Хворим доводиться їхати у Турбівську лікарню за послугами.

Місцевих доріг у Старій Прилуці більше 30 км, 4 км з них з твердим покриттям було зроблене ще при СРСР. Ці дороги, можна сказати, хороші. 1,5 км дороги, в тому числі зроблені за останні три-чотири роки, вже почали руйнуватись, адже не укріплене узбіччя. Розбиває дороги великогабаритний транспорт місцевих фермерів. Від вібрації транспорту будинки тріщать по швах.

У приватному секторі поголів’я ВРХ зменшилось майже в 10 разів. Зараз на все село 50 корів і все. Землі для випасу тварин роздані і розорені.

А влада наче закрите акціонерне товариство з обмеженою відповідальністю. Три роки ані зборів, ані сходів села, ніяких громадських слухань, звітів. Коли об’єднували два села, у громади ніхто і не питав. Влада говорить про європейські стандарти, а сама не виконує їх. Успіхи є, але вони такі мізерні, що люди їх не відчувають.

Ваші читачі».

Коментар голови Староприлуцької ОТГ Віктора Любченка:

– Цей лист — відверта брехня та провокація. Ми знаємо, кому це вигідно… Тому, хто хотів прибрати нашу громаду до своїх рук. Про «закриту владу»… Я відстоював інтереси громади, лише порадившись із земляками як зі Старої Прилуки, так і з Нової. Завжди проводив збори і громадські слухання. Лише за їхньої згоди я піднімав питання про ОТГ! Приїдьте до села й спитайте людей!

Стосовно школи. В цьому році у перший клас до Старої Прилуки підуть 22 дитини, до Нової — 12. І це лише початок! Про лікарню — це, насправді, філія Липовецької ЦРЛ, що територіально знаходиться у нас. Про дороги: ті сільські шляхи, що ремонтували й укладали ми — там немає жодної ями. Ми запланували й далі провести освітлення по громаді — встановити ще близько 200 ліхтарів, аби вирішити питання по Новій Прилуці. Завершили будувати водогін та плануємо розпочати будівництво дитячого садочка у Новій Прилуці! Ще багато чого, про що ми говорили у попередніх публікаціях. Так, у нас є багато проблем, але ми працюємо! Й не пишемо листи-наклепи!