Сергій Бондаренко був одним із перших, хто пішов захищати наш мир та спокій, пережив найзапекліші бої на Сході.

Півтора місяця тому демобілізувався та захопився виготовленням смаколиків із меду. Активно його підтримує та допомагає дружина Марія. Вона займається прийомом замовлень та веденням інтернет-сторінки «МедоБару». Кількість замовників у подружжя постійно збільшується, адже вони вкладають у справу не лише натуральні інгредієнти, а й душу!

– Свого часу чоловік займався розведенням раків. До цих пір не покинув, але це потребує значного фінансування і поки що на цьому заробітків нема. А жити за щось потрібно. Саме тому Сергій взявся тримати пасіку, тим паче досвід йому передав дідусь. А нещодавно в коханого виникла ідея не просто продавати мед, а виготовляти із нього різноманітні смаколики. Адже це корисно та поживно, – розповіла Марія Бондаренко. — Я підтримала, і ми придбали все необхідне. Знайшли постачальника натуральних та якісних горіхів і сухофруктів. Мед використовуємо соняшниковий та з різнотрав’я. Спочатку приготоване дегустували самі та давали діткам, а тоді пригостили і друзів. Вони і стали нашими першими замовниками. Приємно, що нашу працю оцінили і побратими чоловіка та рекомендують іншим. Паралельно ми мізкували над тим, як назвати свій майбутній бренд. Оскільки у Сергія був позивний Борода, що співзвучно із словом бар, вийшло – «МедоБар».

Нині подружжя Бондаренків розробило 10 видів смаколиків. Найбільш популярні – це «Медові горішки» та «Вітамінний заряд». До Дня закоханих на баночки чіпляли наліпки у формі сердечок. Поступово з’являтимуться і нові пропозиції для найвибагливіших покупців. Серед них — набори із різних видів смаків, які стануть чудовою альтернативою цукеркам.

– Наші медові смаколики дуже поживні, тому їх можна вживати із чаєм та кавою. Або просто намастити на хліб чи булочку. Тим паче мед – це не цукор, тому підійде як діткам, так і тим, хто ретельно слідкує за своїм здоров’ям. Якщо все вдасться, будемо розширювати власну справу. Плануємо з часом самостійно вирощувати більшість інгредієнтів для смаколиків та відкрити у Вінниці кав’ярню, де будуть медові страви та напої.

Вікторія Снігур