Вони взяли на гарячому трьох рекетирів, котрі спеціалізувалися на «вибиванні» неіснуючих боргів із мешканців Гайсина та району. Останній такий інцидент стався минулого тижня, коли заляканий місцевий підприємець передав бандитам 500 доларів. Під час затримання у організатора злочинної групи вилучили підробне посвідчення працівника внутрішньої безпеки Генеральної прокуратури, гумовий кийок, холодну зброю, балаклаву та рукавиці. Нашому виданню вдалось дізнатись ексклюзивні подробиці цієї резонансної справи.

– Головного з цієї банди у кримінальних колах називали Льоха Смотрящий. Інша особа, яка безпосередньо здійснювала фізичний тиск і вибивала неіснуючі борги, мала кличку Птіца. Із законом він давно не дружить й не раз відзначався своєю жорстокістю. Своїх жертв лупцював шваброю, зв’язував руки та кидав до річки, але все сходило з рук. Бо всі залякані потім забирали заяви з поліції. Рідний брат Птіци, до речі, вже відбуває покарання в місцях позбавлення волі за торгівлю наркотичними засобами. Третього з банди прозвали Чіріком, — повідомили нам на правах анонімності місцеві жителі. – А почалось із того, що до оперативників звернувся гайсинський підприємець. Ще раніше він побився із третьою особою, проте розійшлись вони мирно і ніхто нікому претензій не висловлював. Та нещодавно до бізнесмена Н. підійшов Птіца і став вимагати 2000 доларів. Мовляв, треба вирішити ситуацію з бійкою. Чоловік став пояснювати, що таких коштів не має. Та коли тиск продовжувався і до справи втрутились інші з банди, як борг вони забрали у підприємця машину, що належала його батьку. Та на цьому не зупинились і заявили, що чоловік винен ще 500 доларів. І вже тоді він вирішив звернутись до оперативників, які затримали злочинців. Сталось це на одній із гайсинських автозаправок. Саме у Чіріка й вилучили липове посвідчення працівника внутрішньої безпеки Генпрокуратури. Перевіряється причетність підозрюваних до вчинення аналогічних злочинів, адже зрозуміло, що троє безробітних саме завдяки таким діям і виживали. Вдячні спецслужбі та поліції, що нарешті затримали банду і ми можемо спокійно спати. Будемо вірити, що справу доведуть до суду та вироку.

А тим часом у прокуратурі Вінницької області заявили, що інформація щодо перебування на посадах у правоохоронних органах будь-кого з членів групи не знайшла свого підтвердження. Бандитам оголошено про підозру за фактом вимагання. Такий злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Валентина Лісова