15 березня кандидат на пост Президента Сергій Тарута приїхав до Вінниці в конференц-залі «Кряж» провів зустріч з вінничанами. В рамках візиту до області він відвідав Немирівський район та у Вінниці поспілкувався зі своїми прихильниками. На зустрічі були регіональні представники партії «ОСНОВА», інших політичних сил і громадськість Вінниччини…

Цікаво, що  кандидат в Президенти Сергій Тарута  спілкувався із вінничанами не з трибуни, а вийшов у зал та говорив буквально тет-а-тет.

– Сьогодні ми обираємо  майбутнє нашої країни. В цьому році ми,  бо більше шансу в України не буде. Це президентські та парламентські вибори –  що визначать долю для нашої країни. Ресурси, які були вже «з’їли» чи розікрали. Кожен з вас відчуває що робиться в країні, по своїх кишенях, оточенню і по тому, що люди виїжджають. З цим треба щось робити», – сказав у Вінниці  кандидат в президенти.

Спершу Сергій Тарута розповів, що ніколи не мріяв стати політиком, його задовольняла робота в бізнесі… Втім, він іпшов у велику політику щоб рятувати рідну Україну.

– За 10 років мені вдалося стврити  найбільшу в Україні недержавну транснаціональну компанію (ІСД – Індустріальний союз Донбасу), в якої були свої підприємства в Угорщині, Польщі, Македонії, Данії, Італії… Будував завод в Еміратах, Австралії, Індонезії. Все за 10 років. Компанія, мала оборот 10,5 млрд. доларів. Це вдалось завдяки професіональній ефективній команді, яка мала досвід і прозору репутацію. Коли є професійність, довіра і стратегія, можна досягти результатів.

Зараз ми бачимо що країна живе на кредитах. Це дорогі кредити, які для того, щоб якось утримати баланс. Це не для розвитку. Країну ці кредити не врятують. Ми пішли в політику, бо розуміли, що є тільки два виходи – чи віджати з країни, чи самому робити зміни. Тому люди, які все життя займались справами, мали гарну репутацію і сторонились політики, прийняли рішення створити політичну партію «ОСНОВА», – зазначив Сергій Тарута.

Також, за словами  Тарути, для реалізації  стратегії економічного росту, яку розробила партія «ОСНОВА» два роки тому, потрібен новий Президент, Парламент і Уряд.

– Зараз ні Парламент ні Уряд, ні Президент не відповідають критеріям, які дозволять сюди зайти інвестиціям. Тому що інвестори дивляться на реальні умови. Нашу країну врятують колосальні інвестиції, вони прийдуть, якщо буде гарний Парламент, Президент, Уряд», – зазначив Сергій Тарута.

За словами політика, в першу чергу, необхідно припинити війну.

«У діючої влади немає підтримки, але вона хоче зберегти владу, на них багато вини. Скільки людей загинули на фронті. Коли мене попросило керівництво країни визволити Маріуполь (2014 рік – ред.), я дивився, як починалась наша кампанія. Душа болить. Могло загинути в 10 разів більше. Я знав, що життя людей на моїй совісті. Коли було 100 танків і велике російське групування, я розумів, що треба захистити Маріуполь. Робили це за свої кошти. Ніхто ні копійки з держави не дав. Навколо Маріуполя зробили інженерні споруди, які утримували цей натиск. Це врятувало. Тоді загинуло 5 людей, це трагедія, але це не 300 – 400 як біля Іловайська.

Війною зараз утримують владу, війною прикриваються, війною заробляють і спекулюють. За це треба відповідати. Тому сьогоднішня влада робить підкупи і є фальсифікації», – говорить Сергій Тарута.

За словами кандидата в Президенти, українці зараз обирають майбутнє і вибір кожна людина повинна робити усвідомлено.

– Від українського народу потрібно, щоб вони підійшли до виборів з розумом, не з емоціями. Ми кидаємось від одної крайності – недовіри до політики, до іншої. Управління державою – професійна і відповідальна діяльність. Нині маємо погану владу, яка під час війни дає можливість розкрадати кошти та ресурси на оборону! Я думаю, це ознака поганого виховання!   Таку владу потрібно міняти,     змінювати всю систему, щоб країна почала нарешті швидко розвиватись».

Під час зустрічі у Вінниці Сергій Татура із подолянами також дав оцінку діяльності Юлії Тимошенко, яку він підтримує та схвалює. А також в «Кряжі»  йшла мова про реформу освіти, стан медицини, економіку та зовнішню політику після виборів.