Іванівська ОТГ, яка знаходиться у Калинівському районі,  розпочала будівництво сільської амбулаторії в  селі Гущинці за рахунок власного бюджету. Вартість робіт складає 3 млн грн. Про це повідомив голова  громади –Михайло Кулик.

– Ми планували взяти участь в Урядовому проекті підтримки сільської медицини, але нас не включили до списоку громад, де будуть збудовані амбулаторії за кошти державного бюджету. Тому на сесії сільської ради прийняли рішення про вирішення проблеми власним коштом. Ми придбали занедбаний магазин  площею 235 кв.м , де плануємо облаштувати сільську амбулаторію.  Зважаючи на те, що у нас черга до садка складає 43 дитини, це вирішить і проблему дошкільної освіти у громаді, і якісного обслуговування пацієнтів.  Більшість коштів буде витрачено із бюджету ОТГ, залучимо і спонсорські кошт, – каже Михайло Кулик.

Крім того, нова амублаторія  дасть можливість  правильно розмістити всі підрозділи та  кабінети для прийому і лікування, адже  є ще денний стаціонар. Крім того, у будівлі нової амбулаторії буде функціонувати аптека – це зручно. Нову сільську амбулаторію  планують відкрити до Дня медичного працівника –  влітку 2019 року.

Валентина Лісова