Про це повідомили у НАК “Нафтогаз України”. Перевірки виявили  незаконність завищених рахунків за газ для населення від компаній-операторів газорозподільчих мереж газу. За даними “Нафтогазу”, на засіданні Нацкомісії регулювання сфери тарифів та комунальних послуг у п’ятницю мають прийняти рішення про штрафи для облгазів-порушників. Штраф для одного облгазу може сягнути 850 тисяч гривень. Крім цього облгази зобов’яжуть провести перерахунок обсягів газу для побутових споживачів.  У свою чергу облгази  готові оскаржувати штрафи у суді.

Загалом Нацкомісія регулювання тарифів та сфери комунальних послуг призначили перевірку  8 операторів газорозподільчих мереж газу через завищені рахунки за газ для населення.

У листопаді  минулого року НКРЕКП винесла ряд постанов, котрими забороняє  операторам проводити донарахування в рахунках за газ. Втім облгази проігнорували рішення комісії. Через це  на початку січня  цього року комісія звернулася до Державної регуляторної служби з запитом на проведення позапланових перевірок.

Нині всі 20 операторів ГРС оскаржують вищезгадану заборону НКРЄКП про  здійснення донарахувань за приведення до стандартних умов.