Відомо, що 26-річна Ірина (з етичних міркувань ім’я змінено) родом з Козятина. Після розлучення сама виховувала сина і скаржилась на низький матеріальний достаток. За її словами, коли хлопчику було два роки, отримала цікаву пропозицію.

– На мою пошту написала дівчина. Запропонувала підзаробити, знімаючи домашні відео із чоловіком або іншим партнером. Я погодилась… Коли розговорились, натякнула, що є ще третя категорія — стати так званим менеджером із пошуку дітей. Шукати їх у соцмережах, знайомитись і щоб за гроші вони фотографували себе голими. Як альтернативу попросила зробити так зі своєю дитиною. Я зробила десь 50-60 фото. Відправила електронною поштою. Отримала 3000 гривень. Тоді були відео із сином, за них платили від 1500 до 3000 гривень… Звичайні порноактриси так багато за раз не заробляють…

Хтозна, скільки ще часу наша землячка займалася б такою аморальною справою. Втім, про її діяльність дізнались столичні кіберполіцейські і розпочали розслідування.

– До нас надійшла інформація, що протягом останніх років жінка, використовуючи свого сина, створювала відео порнографічного характеру та продавала його на спеціалізованих закритих форумах для іноземців. Працівники кіберполіції спільно зі слідчими та за процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури після ухвали суду провели три санкціонованих обшуки. На комп’ютері жінки правоохоронці виявили велику кількість фото- та відеоматеріалів порнографічного характеру за її участі, — розповіли нам подробиці у прес-службі кіберполіції. — Серед них – і файли з малолітнім хлопчиком. Техніку вилучено та направлено на експертизу. Кримінальне провадження триває за раніше розпочатими кримінальними провадженнями: розбещення неповнолітніх, сексуальне насильство, ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів. З хлопчиком працюють психологи. Жінку затримано, оголошено про підозру. Їй загрожує до 10 років ув’язнення. Крім того, встановлено, що в неї був ще 28-річний спільник з Київської області.

Як з’ясував наш журналіст, Ірині вже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі 115 тисяч гривень. Сама вона визнає вину. Дитину начебто забрала бабуся. Питання про позбавлення батьківських прав ще не підіймалось. Тим часом у соцмережах сотні людей висловлюють своє обурення і просять більш суворого покарання матері, яка із дворічного віку розбещувала рідну дитину!

Вікторія Снігур