Страшна трагедія сталась цими вихідними в селі Хоменки Шаргородського району. До молодого місцевого підприємця Євгена Лиська, 1985 року народження, в масках увірвались двоє грабіжників. Вони напали на господаря, зв’язали його і винесли із будинку до півмільйона грн. та інші цінні речі. Хтось добре знав, що нещодавно в нього було весілля. Отож отримав перепій, гроші від підприємництва…

Пограбувавши, бандити сіли на євробляху німецької реєстрації і почали втікати. Та господарю вдалось звільнитись від скотчу, яким його прив’язали, завести власне БМВ і кинутись навздогін грабіжникам.

Він ще не знав, що поряд у засідці, коли його грабували, сидів його двоюрідний брат і «наводчик» бандитів – учасник АТО і колишній міліціонер Володимир. Отож, коли він на БМВ наздогнав бандитів і міг впізнати брата, його розстріляв із бойового пістолета інший атовець-бандит Степан. У нього опинилась і сумка з вкраденим добром. Далі, залишивши біля його машини вбитого Євгена та «євробляху», на якій виїздили на пограбування, бандити кинулись утікати в різні боки. Правоохоронцям, які виїхали на місце злочину, вдалось знайти відбитки пальців бандитів на їхньому автомобілі. По оперативній базі засвітились пальці колишнього міліціонера. Того самого двоюрідного брата Євгена, адже він вже отримував умовний термін за крадіжку автомобіля. За це і був звільнений із правоохоронних органів. Під час війни колишній міліціонер Володимир побував на службі у АТО. Як виявилось, саме із однополчанами і сколотили банду і цим злочином заплямували репутацію бойових побратимів.

Брата, який замовив брата, вінницькі правоохоронці застали у київській квартирі, яку наймав. Він в домашніх капцях дивився телевізор… А далі добре розумів, як колишній правоохоронець, що його чекає, тому пішов на угоду зі слідством і розповів, як «сколочував» банду із однополчан, яких позбирав із інших областей. Як навів на будинок брата, який знаходиться на мальовничому березі річки Мурашки. Пограбування планували: напередодні Володимир привіз сюди зібраних товаришів, показав входи і виходи.

Чому наводив? Бо посварилсь із братом 3 роки тому. Бо заробити чесно не міг, а тут – багатій під боком…

Звістка, що брат замовив брата, якого бандити вбили, шокувала Хоменки та Шаргородщину. Коли мама дізналась про це шокуюче кровне вбивство рідного племінника – сказала, що не хоче знати сина. Як тепер дивитись в очі найріднішим? Як піти на похорон до рідних?

Вже ввечері у неділю вінницькі правоохоронці виїхали до Києва на квартиру, яку там наймав другий підозрюваний – Вадим. Його також затримали. За місцем проживання двох учасників банди вилучено кошти, бронежилети, військову форму і зброю.

Третій бандит-атовець Степан, що застрелив Євгена і, за словами затриманих, забрав з собою награбоване – досі в бігах.

А тим часом молодого шаргородчанина Євгена похоронили. Вдовою залишилась молода дружина. Він з нею так і не встигли стати батьками… 19 березня Євгену мало виповнитись 34. Але він до них не дожив кількох днів. А всім нам треба із сумом констатувати, що колишні атовці – це вже не лише герої. Є і ось такі…

Юлія Іванюк