На підтримку прихильників російської церкви прибуло підкріплення з Могилева-Подільського, а прихильників української православної церкви підтримали представники «Правого сектору» з Бара. Суперечка виникла за Свято-Миколаївський храм місяць тому. Відтоді у селі спокою немає.

– Ситуація у Бахтині не така проста, як в інших селах, — розповідає сільський голова Анатолій Кравчук. — 10 лютого відбулися збори, де частина громади вирішила перейти з московської церкви до Православної Церкви України. Кілька десятків людей вирішили залишитися у Московському патріархаті. Тоді ж домовилися проводити службу у церкві по черзі. Але нічого не вийшло. Щонеділі під церквою влаштовуються справжні шоу, бо прихильники Московського патріархату звозять з усього району «прихожан» МП, а громаду ПЦУ не допускають до храму. Влаштовували провокації з бійками. Минулої неділі протистояння тривало шість годин! Зрештою, вдалося домовитися — провести опис майна в храмі та опечатати храм на момент переоформлення усіх документів. До тих пір, як ці питання не вирішаться, церква буде під замком. Одна громада тепер проводить відправи у приміщенні сільського магазину, інша знайшла притулок для служб в одному з приватних будинків. Як довго триватиме така невизначеність — ніхто сказати не може.

Мешканці Бахтина скаржаться, що на цих протистояннях помітили дружину відомого бізнесмена і депутата облради із Могилів-Подільського району, котра дуже активно підтримує російську церкву. Скоріше всього, і спонсорує цих «гастролерів». Цікаво, що вона свого часу покинула першого чоловіка-священика МП.