Неймовірний романтичний сюрприз влаштував своїй коханій Надії вінничанин Юрій.

Біля Хотинської фортеці, де турки захопили в полон Богдана Хмельницького і смертельно поранили гетьмана Сагайдачного, у свято 8 Березня наш земляк освідчився на очах сотень людей. Як все було — дізнавався наш журналіст.

– Наш туристичний клуб не лише влаштовує чудові подорожі, а й єднає серця наших земляків. Неодноразово під час наших поїздок у Мукачево, Кам’янець-Подільський та Карпати закохані робили пропозиції своїм дівчатам. У багатьох пар уже й дітки є, — із усмішкою каже одна із засновниць «Бідняжок» та керівник групи Ірина Пишна. — Нещодавно до мене звернувся вінничанин Юрій Жиляк і замовив тур «Подільські фортеці». Хлопець поцікавився, чи можна під час подорожі освідчитись дівчині. Звісно, я погодилась, і разом ми взялись розробляти сценарій. Закоханий передав кошти, а екскурсовод допоміг придбати букет ніжних троянд. Вже у Хотині біля фортеці, коли був вільний час для фотографування, нас зібрали в коло — і вийшов Юрій з букетом троянд й запропонував Надії руку та серце. Коли одягнув каблучку, дівчина сказала заповітне «так». Усе це знімали оточуючі на відео та не стримували радісних емоцій. Після такої події дістали три пляшки шампанського і святкували.

У Юрія та Надії досить цікава історія знайомства. Сталось це рік тому в Сабарові, де відбувались сутички навколо будівництва кладовища. Хлопець був охоронцем. Дівчина проживала у тому мікрорайоні.

– Тоді від спеки ми ховались під технікою, і я в Наді жартома забрав собаку Майданку. Дівчина мені відразу сподобалась, запрошував на побачення, але не погодилась. Мабуть, через те, що багато сабарівчан було. Приблизно через місяць я додав Надю у друзі і покликав знову на зустріч. І відтоді ми не розлучались. Знаєте, я зовсім не любитель романтики. Але з коханою ми любимо мандрувати. Не хотілось 8 Березня десь сидіти у кафе, тому обрали подорож, — розповів нам Юрій Жиляк. — А оскільки це офіційний жіночий день і хотів подарувати дівчині море позитивних емоцій, бо вона в мене варта найкращого, то вирішив влаштувати сюрприз. Про подорож Надя дізналась за день, і я до останнього казав, що буде ще коробка з подарунком. Каблучку ховав як міг. Букет купив екскурсовод. Коли освідчувався, то сильно переживав. Моя половинка теж. А коли одягнув каблучку, стало спокійніше. Більш того, ми самі спочатку не зрозуміли, що заручились. вже коли пішли далі прогулятись, я розповів Наді, що готувався до цього дня півтора місяця. Ми дуже щасливі, і Надія — це саме та людина, з якою хочу життя прожити!

Хлопець був охоронцем, а дівчина – місцева жителька. Вони відразу сподобались один одному і вирішили зустрічатись. Попереду у закоханих весілля, але із датою вони ще не визначились.

Вікторія Снігур