Взимку минулого року у туалеті залізничного вокзалу Козятина знайшли повішеним  молодого чоловіка.

Ідентифікували особу за допомогою військового квитка. Загиблим виявився 33-річний Олександр Очеретний зі Стрижавки. До редакції звернулась його теща Валентина та повідомила, що кримінальне провадження  за фактом самогубства вже закрили. Із таким трактуванням вони не згодні і впевнені, що Сашка, який обожнював трьох своїх дітей та мав багато планів, вбили. А вже потім інсценували, що пішов з життя сам…  Згорьована родина вимагає поновити слідство та знайти причетних.

– Олександр займався ремонтом автомобілів. Із дружиною Тетяною мешкав у Стрижавці. Будинок був розділений на три частини — в інших кімнатах проживали два рідних брата.

7 грудня він прийшов до мене на квартиру біля ринку «Урожай».  Хотів прийняти душ. Було видно, що щось його непокоїть, відмовлявся їхати додому в Стрижавку. Але чому — не пояснював. Опісля Саша сказав дружині та дітям, що вийде на перекур, але після того його вже не бачили. На телефонні дзвінки не відповідав. Ми відразу звернулись до поліції та самостійно шукали чоловіка. А вже наступного дня слідчий повідомив, що Олександра перехожі знайшли повішеним  на вокзалі у Козятині. Мовляв, ще теплим був, але врятувати не вдалось. Для нас це стало шоком, бо у цьому  місті він ніколи не був. Автомобіля не мав, щоб туди поїхати. Електричками теж не користувався. Після почутої новини ми попросили слідчого,  що хочемо забрати з моргу чоловіка додому. Але чомусь нам заборонили. Вдалось лише через добу після скандалу. Коли ми оглядали  тіло, ноги та руки були синіми. Та правоохоронці пояснили, що  це трупні плями.

Після смерті Олександра Очеретного минуло три місяці, і нещодавно його родина дізналась, що справу закрили.

– Поїхала до слідчого в Козятин, але той лиш руками розвів. Все списав на самогубство, ще й натякнув, що дружина довела. У таку версію не вірю, бо подружжя жило мирно і того вечора у них все було добре. Діти та ми можемо засвідчити. На моє прохання показати поліцейського, який знімав мого зятя із петлі, відмовили. Начебто ніхто не знає прізвища, бо він не служить у їхньому відділенні. Були розмови, що зять напередодні спілкувався з якимось вірменами і вони його везли у Козятин з Вінниці. Але хто вони і про що йдеться — загадка. Більш того, я була у тій вбиральні, де знайшли зятя. Ну не можна там повішатись. Та ще й на планці від куртки, скрученій у три вузли, – додає Валентина Юріївна. –  Нема де зачепитись, стеля надто низька. І Сашко – це не та людина, яка зважиться на суїцид. Тому просимо поліцію звернути увагу на цю публікацію і поновити справу.

Як повідомили у прес-службі обласної поліції, справу щодо загибелі молодого чоловіка справді закрили.

– Після огляду тіла та комплексної судово-медичної експертизи було встановлено, що на тілі відсутні  сліди насильницької смерті. Також допитані свідки, які бачили Олександра на території вокзалу того дня. Усі зібрані докази підтвердили основну версію — самогубство. За відсутності складу злочину провадження закрили. Якщо рідні мають іншу точку зору, хай звернуться до нас із заявою.

Віталіна Володимирова