На мою думку в тому, що Петро Олексійович Порошенко на виборах 31 березня, на жаль, не добере дуже багато голосів виборців через отаких висуванців на посади в місцевому самоврядуванні від БПП, як колишній начальник Ямпільського райвідділу міліції, котрий удачно оминув і детектор брехні, і люстрацію, посівши, з неймовірними зусиллями, посаду голови Ямпільської районної ради.

Якби, зокрема, фракція Радикальної Партії Ляшка, яку очолює в раді Людмила Кінзерська, директор фейкової не існуючої районної кіномережі не дала йому своїх голосів – йому б не бачити цієї посади, як власних вух без дзеркала. Але вона такі голоси дала. І тому він не може бути їй невдячним за це.

Ось в що ця вдячність виливається, в який цинізм, в яке нехтування головним громадянським законом на отримання інформації – покажу нижче.

18.03.19 року я, як звичайний громадянин, звернувся до своєї райради із ІНФОРМАЦІЙНИМ ЗАПИТОМ про надання повного тексту виступів і реплік депутата районної ради Кінзерської Людимили Василівни на черговій 33 сесії Ямпільської районної ради 7 скликання.

Згідно ст. 19 закону Про доступ до публічної інформації я мав в 5 денний термін отримати від районної ради вичерпну інформацію на запит – тобто тексти виступів і реплік пані Кінзерської. Цей документ мав бути завірений розпорядником інформації відповідно до закону. А далі я міг ним користуватися на свій розсуд.

Замість цього голова райради С.Гаджук прислав мені цинічну, прямо заборонену законом відписку, прикривши, таким чином, пані Кінзерську, фракція якої дала йому на виборах голови райради рятівні кілька голосів. Як кажуть, рука руку помила… І я немаю на руках завіреної інформації, котру запитував, а відтак використати її ніде не можу. Ось і весь фокус пана Гаджука.

Між тим ст.. 22 п. 2 вищевказаного закону гласить: «2. Відповідь розпорядника інформації про те, що інформація може бути одержана запитувачем із загальнодоступних джерел, або відповідь не по суті запиту вважається неправомірною відмовою в наданні інформації».

Скажіть, будь ласка, ну що тут не ясно? Відповідь С.Гаджука про те, що я можу ознайомитися з матеріалами сесії на сайті райради замість надання повної інформації на мій запит – є цинічне нехтування законом Про доступ до публічної інформації.

Міг колишній начальник райвідділу міліції часів Януковича Сергій Гаджук не знати цього закону і, зокрема, цієї статті? Не міг. Він, як посадова особа, мав його знати назубок, адже змушений був давати відповіді на запитувану інформацію десяткам, а може й сотням громадян!.. Він юрист. Був правоохоронцем.

Сьогодні, тепер, на цій посаді, він міг не знати цього закону? Як!? У нього ж цілий величезний апарат – 13 чоловік в підпорядкуванні, невже вони йому не підказували, що така відписка – грубе порушення закону, яке дуже легко оскаржити в суді? Не сумніваюся – підказували, він знав, що порушує і свідомо порушував!.. Щоб показати, що ВІН тут закон, що ВІН тут над законом України. І показав…

Відповідно до чинного законодавства зараз в районі на нього, за цим законом , ніякої управи немає. Це вже не юрисдикція прокурора, начальник поліції – друг, товариш і брат, крім того цей закон не є напряму поліцейським, не кажучи вже про СБУ.

Єдина можливість мені захиститися від такого свавілля – звернутися з позовом до Адміністративного суду, аж у Вінниці, котрий може тягнутися і рік, і два, і три… Але на судове мито, за звернення до суду, я, бідний пенсіонер, маю розкошелитися вже зараз. Я не маю таких великих вільних коштів. Моя пенсія ні в яке порівняння з його міліцейською не йде, а він ще ж зарплату отримує чималу в раді, преміальні, відпускні, доплати всякі… Як я можу судитися з такою багатою, захищеною зі всіх сторін, людиною, аж у Вінниці?..

Ще можу звернутися за захистом в цій справі до народного депутата, до якихось міфічних, передбачених законом, громадських організацій, типу тих, які підгодовує райрада, так каже закон. Як вони мене захистять? Які у них є правові важелі впливу на таку особу? Ніяких немає. Не передбачено законом. Залишається лиш Уповноважений з Прав Людини в Києві. Я вже звертався до неї і вона вже зобов’язував пані Кінзерську надати мені належну відповідь на запит що до майна кінотеатру. Кажуть, тоді голова райради сказав їй, щоб не хвилювалася… І вона не хвилюється – надала повторно приблизно таку ж відписку цинічну, як і він ось. Бо впевнена, що вдруге я ж, в час війни, не буду завантажувати Уповноваженого з Прав Людини таким дріб’язком, посоромлюся…

Одним словом, Петре Олексійовичу, я вам щиро бажаю перемоги на виборах не за таких «присосок», які під вашим брендом командують районами, областями на зло вам. Я знаю, що після вашої перемоги вони ще більше будуть знущатися над законодавством України, над такими, як я. Петре Олексійовичу, ви змушуєте мене йти ще на п’ять років в цю неволю, в це рабство, в це безправ’я. Я погоджуюся на це лиш тому, що ви п’ять років війни тримаєте Україну, а я знаю що це таке бо є волонтером. А відтак маю надію, що і наступних 5 утримаєте, хай із цим ось шлейфом ганебним на місцях. Сподіваюся, що колись у вас до них руки дійдуть.

Депутат Ямпільської райради