Військовий марш, рок і навіть джаз зазвучали у глибинках Вінниччини. Оркестр військової частини 3008, серед якого дві дівчини-вокалістки,  вирушив у турне. І вже побував у семи районах. Жителям подобається. Кажуть, що це створює прихильність людей і може стати для когось вагомим під час  вибору йти служити.

– Концертом, майстер-класами та музичними перформансами бійці Нацгвардії заохочують молоде покоління служити за контрактом. Місцеве населення збирається у будинках культури, солдати та офіцери стисло розповідають про перспективи проходження служби у Національній гвардії України та навчання у Національній Академії, роздають агітаційні матеріали, – розповіла офіцер групи інформації та комунікації військової частини  Ганна Лазуренко. –  А потім беруться за музичні інструменти.

Святкова програма триває дві години, у репертуарі понад 20 творів – від українських народних до сучасних європейських хітів. Глядачів повні зали. Є такі, які цілими родинами   приїжджають  із навколишніх сіл, аби послухати музикантів. І після кожного твору на їхню адресу лунають  вигуки «браво».

За словами начальника оркестру та військового диригенту в/ч 3008 Юрія Дубинчука, споконвіку він   був створений для підняття  бойового духу, морально-вольових якостей,   культурного збагачення місцевого населення  та патріотичного виховання молоді.

– Музика – це та зброя, якою ми володіємо, яка може топити людські серця, і ми хочемо володіти нею  досконало, – вважає він.

Додамо, що військовий оркестр  в/ч 3008 знають далеко за межами бригади і Вінницької  області. Цей дружний музичний колектив побував у багатьох містах.

Віталіна Володимирова