“Це просто екологічна катастрофа якась!Стихійне звалище сміття в с. Северинівка Жмеринського району, його тут тонни! – повідомляє Володимир Коваль.  – Найстрашніше те, що вітер успішно це все сміття, пластик, поліетилен і всіляку хе…ню виносить на поле, яке вже забруднене, мабуть, на сотні майбутніх років.

А потім тут щось посіють, зберуть, подадуть нам до столу. Ми це все з’їмо. І отрута буде накопичуватись у нашому організмі.

Їдемо у Польщу на заробітки, приїжджаємо і кажемо: “Блін, як у Польщі все красиво, все чистенько, ухожено, прибрано!”. Але це не тому, що Польща така. Це тому, що суспільство таке! А ми, як бидло, блін, се…мо у своїй хаті. Треба з цим щось робити!”

Не можна не погодитись з Володимиром. Забруднення оточуючого середовища, неякісні продукти харчування – ось звідки беруться інфаркти, інсульти, онко у молодих людей, у дітей. Нам нікуди дітись із своєї землі! Єдиний вихід — підтримувати  чистоту. А ще сортувати сміття, щоб в подальшому із вологих фракцій виробляти добрива — так, як це роблять у європейських країнах.

А відео про порушення вимог природоохоронного законодавства у Северинівці Жмеринського району редакція передала в Державну екологічну інспекцію у Вінницькій області.

Posted by Володимир Коваль on Saturday, March 16, 2019