Працювала на різних посадах у Староміському районному суді Вінниці, рік була на посаді заступника керівника апарату Ленінського районного суду і вже з 2012 року — суддя Жмеринського районного суду.

У лідерах – і суддя у відставці Теплицького районного суду Лариса Задорожна із 716,25 бала. Не так давно вона брала участь у конкурсі на посаду судді Касаційного кримінального суду у складі Верховного суду, але на анонімне тестування так і не з’явилася. У вересні 2016 року подала заяву у відставку, однак вже у грудні суддя відкликала її. Лариса Задорожна працює суддею в 1995 року. Її чоловік — Євген Задорожний — начальник відділу Теплицького районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області.

А служитель Феміди Ігор Строгий, який з 2012 року працює у Шаргородському районному суді, набрав 782,25 бала й посів друге місце у рейтингу. Він закінчив Львівський національний університет імені Івана Франка, працював юрисконсультом у ТОВ «Пфаннер Агро» та концерну «Поділля». Про це нещодавно повідомили у прес-службі Вінницького апеляційного суду

Всього до Вищого антикорупційного суду відібрали 39 переможців зі 113 претендентів. Серед них 22 судді, 13 адвокатів і 4 вчених. Після затвердження 27 будуть працювати суддями Вищого антикорупційного суду, 12 — суддями Апеляційної палати. Між тим, у Центрі протидії корупції вже застерігають, що до цього списку вже потрапили восьмеро кандидатів, котрих громадські організації вважають негідними посади в антикорупційному суді. Їх додатково перевіряли міжнародні експерти. Загалом завдяки прискіпливій роботі Громадської ради міжнародних експертів з конкурсу до Вищого антикорупційного суду вибули 42 сумнівних кандидати.

Як відомо, Президент повинен виконати свою обіцянку – сформувати антикорупційний суд не пізніше березня цього року.

Ілона ВАЛЬТЕР