– Близько 2 години ночі мобільний  екіпаж поліції, який здійснював патрулювання , зупинив на вул. Генерала Арабея для перевірки підозрілого чоловіка на велосипеді, – розповів подробиці  начальник Вінницього відділу поліції Сергій Синявський. – Під час поверхневого огляду  поліцейські вилучили у нього автоматичну зброю калібру 9 мм, яка була споряджена магазином з набоями у кількості 20 штук. Запасний магазин з 20-а набоями знаходився в рюкзаку. Крім цього у молодика вилучили балаклаву.

Чоловік відмовився назватися та пояснити походження зброї. Правоохоронці  встановили особу затриманого – ним виявився  18-річний вінничанин. Під час санкціонованого обшуку в помешканнях затриманого поліцейські вилучили ще 28 бойових патронів калібру 9 мм.

Наразі поліцейські з’ясовують,   до якого злочину готувався  зловмисник, озброєний автоматичним пістолетом «Scorpion»,  приведеним в бойову готовність. Зловмисник затриманий в процесуальному порядку. Зброю та боєприпаси вилучено та направлено на експертизу. За цим фактом відкрито кримінальне провадження. Правопорушнику загрожує до 7 років  позбавлення волі.

Валентина Лісова