Наше село вимирає, тому що ніхто не хоче жити в таких умовах. У Гостинному немає хороших доріг, немає освітлення, водогону. Тому люди не купують тут будинків, хоч вибір є. Ще у 60-х роках Гостинне об’єднало два села — Березівку і Селище.

Так ось, у Березівці є дороги з твердим покриттям, є освітлення, газ, частина водогону в домах. А у Селищі ледве добились, щоб газ провели через кілька років після Березівки. Але головна проблема — дороги! На основному виїзді до траси Вінниця-Немирів досі немає жодного камінчика, суцільна грунтівка, болото, і це всього 300 м.

Голова сільради каже, що ця дорога не є центральною. Та люди їздять нею десятки років.

Так звану центральну дорогу – 900 м – було зроблено при будівництві цегельного і кахельного заводів. Коли ожеледиця або дощі, вона непрохідна, бо має різкий кут підйому. Тепер і цегельний, і кахельний порізали на металобрухт, а взимку і влітку, коли сухо, люди все одно їздять грунтівкою. Голова сільради пообіцяв її висипати хоча б щебенем, та досі нічого не зроблено. Невже так і будемо їздити болотом, як у древні часи поселення села Селище, що колись називалось Седлище?

Жителі села Гостинного
Немирівського району