Організатором виступили обласні федерація футболу, спортшкола Блохіна-Бєланова і відділення НОК України у Вінницькій області.

– Олександр Грушанський успішно грав за вінницький «Локомотив». Він був сильним захисником. Пізніше працював дитячим тренером у нашій спортшколі, яка тоді мала назву СДЮШОР «Нива». Тому ми й щорічно проводимо змагання його пам’яті, – каже тренер команди ОДЮСШ Блохіна-Бєланова Валерій Базалицький. – Футбольний матч відбувся одночасно на двох стадіонах – Палацу дітей та юнацтва і школи № 35. На старт вийшли десять команд 2006 р.н. із різних регіонів. Київ представляли ДЮСШ № 15 і ФК «Теремки», Володимир-Волинський – «BRV-ВІК», Рівне – «Верес», Хмільницький – «Поділля», Житомир – «Олімпієць», Бердичів – ДЮСШ. Господарями поля були два склади команди ОДЮСШ Блохіна-Бєланова і «Прем’єр-Нива».

Після групового етапу відбулися ігри за медалі. В фіналі зустрічалися переможці груп. Там перша команда ОДЮСШ Блохіна-Бєланова розгромила нивівців з рахунком 3:0. Бронзовим призером стала команда «BRV-ВІК», яка із мінімальним рахунком 1:0 переграла «Поділля».

Призери були нагороджені медалями, грамотами і Кубками. А кращим гравцем меморіалу став провідний захисник ОДЮСШ Блохіна-Бєланова Богдан Ставнійчук.

Валентина Лісова