Про це написав на своїй сторінці у “Фейсбук” головний рятувальник Вінниччини Руслан Шевчук:

– За минулу добу рятувальники Вінниччини 15 разів виїжджали на ліквідацію пожеж сухої рослинності. Внаслідок необережного поводження з вогнем пожежі на відкритих територіях сталися у Вінницькому, Гайсинському, Жмеринському, Літинському, Іллінецькому, Піщанському, Мурованокуриловецькому, Могилів-Подільському, Хмільницькому, Тиврівському районах області та у м.Вінниці. Загальна площа спаленої сухої трави близько 20 га. До ліквідації даних пожеж від ДСНС залучалися 38 чоловік особового складу та 12 одиниць спецтехніки.

Рятувальники вкотре закликають усіх громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі у природних екосистемах! Не слід розводити відкритий вогонь у лісовій зоні, залишати недопалки та сірники у сухій траві. Адже спалювання сухостою може спричинити важкі наслідки, зокрема, руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин, неконтрольоване поширення вогню.

Якщо ви виявили пожежу на невеликій площі, то спробуйте самотужки її загасити. Однак, якщо площа пожежі занадто велика, слід негайно телефонувати на лінію «101»!