– Надзвичайно прикра і обурлива подія – вночі викрадено одну з фігурок тваринок, які прикрашали Київський міст.

Ці скульптури без пригод простояли лише три місяці. Нещодавно комусь заманулося пошкодити гусака. А тепер на місці грайливого котика – порожньо. Хоча призначення цих милих звірят дарувати гарний настрій людям.

Над цим проектом з любов’ю до міста та вінничан працювали чимало людей. Я знаю, що багато хто зараз ставить собі питання: чи потрібно тоді створювати у місті красу, якщо це не цінується? Я скажу – потрібно, і ми будемо це робити. Але хто має виховувати окремих «представників» громади, як не сама громада, згадуючи теорію розбитих вікон?

Безкарність не пройде! Правоохоронці уже працюють з відеоматеріалами Ситуаційного центру. Міська рада готова заохотити винагородою у 5 тисяч гривень тих, хто може допомогти у пошуках крадіїв.

Але найголовніше – нарешті навчитися берегти те, що робиться для всіх, вболівати за рідне місто і не бути байдужим до того, що відбувається у ньому!!! Мені б дуже хотілося, щоб ми займалися не вандалами та перевихованням свідомості таких громадян, а новими арт-проектами і загалом розвитком міста.