Інцидент, котрий стався кілька днів тому у вінницькому ресторані «Гетьман» на Брацлавській, обговорює вся країна. Бо замість святкового торта на день народження у фіналі тут відбулась справжня стрілянина…

За словами офіціантів, одному із двадцяти запрошених не сподобалось те, що 43-річний музикант Павло припинив грати. Це була не його забаганка, а встановлені адміністрацією правила, бо якраз виносили страви другого столу. Втім, гість на це не реагував і вимагав шоу-програми. Ледве його заспокоїли. А коли у залі знову залунала музика, чоловік вирішив за все помститись. Зрештою, дістав пістолет для відстрілу гумових куль і став хаотично стріляти в залі. Далі підійшов дуже близько та випустив усю обойму у музиканта. У тіло влучило 11 куль…

Як кажуть очевидці, друзі стрільця зібрали всі гільзи і без поспіху, неквапно покинули зал. А Павла, який був весь у крові та втрачав свідомість, забрали до міської лікарні.

Він проти спілкування із журналістами. Відомо, що музикант нині у стані середньої важкості, хоч і отримав множинні вогнепальні поранення у грудну клітку, спину та плечі. Кулі не зачепили життєво важливих органів.

Аби підтримати Павла, колеги влаштували акцію «Хвилина без музики на підтримку Музиканта». До них підключились сотні.

– На жаль, досі наша спільнота не ідентифікувала потерпілого, але все одно ми не можемо бути байдужими до цієї проблеми. Бо це «супербєспрєдєл». Такого в нас ще не було. Колись грабували музикантів, які збирали кошти на дорогу апаратуру, але щоб стріляти.., — вважає вінницький Дід Мороз Олександр Шемет. — Наскільки мені відомо, він грав сам. І співав, бо одна з куль поцілила в мікрофон. Ситуацію взяв під свій контроль один з вінницьких нардепів. Бо за кілька днів, відколи сталась НП, винуватця не затримали. Я розумію, що вибори, а ви там хоч показіться. Злочинця негайно потрібно закрити.

Правоохоронці вже змогли встановити особу стрільця, однак поки що його не вдалося знайти.

Валентина Лісова