Адже перед виборами 31-го березня про 1,5-мільйонний податок «95-го кварталу» знав весь район… І голосував відповідно! Хоча самого кандидата Зе тут досі ніхто не бачив, окрім прізвища у виборчому бюлетені!

Бо лише минулого року в список найбільших платників податків у Калинівській ОТГ на Вінниччині потрапив ТОВ «Квартал 95». Цю інформацію озвучив мер Калинівки Анатолій Шамалюк. Адже серед ТОП-платників податків на четвертому місці опинилося тоді ще загадкове ТОВ «Квартал 95», яке сплатило 3 мільйони 94 тисячі 026,92 гривень.

Коли журналісти з’ясували, чим займається товариство і як воно може бути пов‘язане і з «Кварталом 95» та Володимиром Зеленським, то виявилось: сайт youcontrol інформує про 16 видів діяльності ТОВ «Квартал 95» — від концертної та театральної діяльності до виробництва кіно, відео- та телевізійних програм. А також освіти у сфері культури та бронювання квитків на концерти… І один із беніфіціаріїв ТОВ «Квартал 95» зареєстрований на офшорному Кіпрі, як ГРІН ФЕМІЛІ ЛТД (ЗЕЛЕНА РОДИНА ЛТД).

Серед беніфіціаріїв також значаться: Міндіч Тімур Михайлович, Шефір Борис Нахманович, Шефір Сергій Нахманович, які зареєстровані у Києві. А розмір статутного капіталу — 6 106 488,20 гривень. І гендиректором ТОВ «Квартал 95» є Баканов Іван Геннадійович, на якого також зареєстроване товариство «Студія «Квартал-95»! Ось так «мільйонери» із «95-го кварталу» виявились частково вінничанами…

Сергій Годун
Ірина Зонова