Книжка має понад 500 сторінок, у 2017 році вона вийшла англійською, тепер – російською та українською мовами з певними доповненнями. Автор у 2014-2015 роках здійснив кілька поїздок на територію проведення АТО, на південь України. Війна з Росією, вважає Кузьо, дуже змінила національну ідентичність в Україні.

Тарас Кузьо – науковий співробітник Центру трансатлантичних відносин (ЦТВ) Школи фундаментальних міжнародних досліджень (ШФМД) при Університеті Джонса Гопкінса.

Старший науковий співробітник Кафедри українознавства Торонтського університету.

Протягом 2010-2012 рр. він написав книгу “Ukraine. A Contemporary History” (готується до друку у видавництві “University of Toronto Press”), будучи запрошеним старшим науковим співробітником Центра славістичних досліджень Хоккайдоського університету в Японії та запрошеним старшим науковим співробітником ЦТВ ШФМД при Університеті Джонса Гопкінса у Вашингтоні, США.

Він також був запрошеним професором в Інституті європейських, російських і євразійських досліджень при Школі міжнародних справ ім. Елліотта Університету Джорджа Вашингтона і старшим науковим співробітником в Центрі російських і східноєвропейських досліджень при Бірмінгемському університеті. Тарас Кузьо був політичним консультантом американського, канадського та японського урядів, а також юридичним і бізнесовим консультантом з юридичних і економічних питань.

Він є автором і редактором 14 книг, в тому числі “Open Ukraine. Changing Course towards a European Future Democratic Revolution in Ukraine” (2011 р.), “From Kuchmagate to Orange Revolution” (2009 р.) і “Theoretical and Comparative Perspectives on Nationalism” (2007 р.). Він також є автором 5 аналітичних монографій, в тому числі “The Crimea: Europe’s Next Flashpoint?” (2010 р.) та “EU and Ukraine: a turning point in 2004?” (2003 р.), 25 розділів у книгах і 75 наукових статей з питань посткомуністичної та української політики, націоналізму і європейської безпеки. Він був гостьовим редактором 6 спеціальних випусків “Communist and Post-Communist Studies”, “Problems of Post-Communism”, “East European Politics and Society”, “Nationalities Papers” і “Journal of Communist Studies and Transition Politics”. Він написав багато статей академічного та публіцистичного спрямування на тематику сучасної української та посткомуністичної політики і міжнародних відносин.

Тарас Кузьо отримав ступінь бакалавра з економіки в Сассекському університеті, магістра з радянських і східноєвропейських студій в Лондонському університеті та ступінь PhD з політології в Бірмінгемському університеті в Англії. Він закінчив постдокторантуру в Єльському університеті.