Зокрема кілька місяців тому баяністка Ольга Хоптяна посіла третє місце на фестивалі в Італії. Втім, нині у закладі гостро постало питання із матеріально-технічним забезпеченням. Адже юним зірочкам капели бандуристів «АВАНГАРД-folk» не вистачає музичних інструментів. Вони є дуже дорогими, і самотужки ні музичній школі, ні батькам їх придбати не під силу. Учням потрібно 10 бандур. Аби втілити свою мрію, вони звернулись до відомої телеведучої Наталії Мосейчук. Лист ямпільчан її зворушив до сліз…

– У другому класі, приїхавши до міста Бердичів і цікавлячись, що де, я натрапила на Будинок офіцерів. Окрім кінотеатру, там розміщувалася музична студія. Пішла на дитяче сопрано, співали «Крылатые качели». Уже за кілька хвилин я була в кабінеті, де побачила однокласницю Люду. Власне, вона і представила мене викладачу-диригенту як чемну дівчинку із хорошої родини. Жінка-викладач вивела мене в центр кімнати і попросила заспівати. Два місяці я ходила на хор, спеціальність та сольфеджіо, поки не настав час платити за відвідини студії. Саме тоді перед батьками постало питання: серйозно це у мене чи ні? — розповіла Наталія Мосейчук. – За тиждень у нас в квартирі стояло фортепіано «Білорусь», а я офіційно стала ученицею студії. Тому я з великою повагою ставлюся до малих музикантів. Я знаю, яка це праця. Як заздриш хорошому звучанню та якісному інструменту. Поважаю дітей з такими мріями. І це вихованці музичної школя Ямполя. Їх мрія — бандури з перемичками тональностей. На таких і партії складніші, і звук розкішніший. Ось тільки на меценатів малим поки не щастить. Тому їх розшукую я. Прошу Тіну Кароль, Потапа та Монатіка підключитись!

Для того, щоб здійснилась мрія наших земляків, потрібно 61890 гривень. На сьогодні вдалось зібрати вже половину. Можливо, хтось із наших читачів захоче допомогти учням, просимо звертатись до редакції за контактами.

Віталіна Трудько